Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

το πρόγραμμα του Rockwave Festival, που κλείνει 13 χρόνια ζωής. Στο Τerra Vibe, στη Μαλακάσα, θα παρελάσουν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως η νεαρή Ουαλή Ντάφι, ο Μόμπι, οι Placebo και στη ροκ ημέρα οι Motley Crue.

Τέσσερις ημέρες μουσικής και περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες θα εμφανιστούς στις σκηνές του Terra Vibe, την Terra Stage και Vibe Stage.


Tην πρώτη ημέρα, Σάββατο 27 Ιουνίου, την αυλαία του Τerra Stage ανοίγουν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Ρlacebo. Η τριάδα, ανανεωμένη με την προσθήκη του Στιβ Φόρεστ στα ντραμς και με νέο δίσκο στα σκαριά, ελίσσεται σε νέα μουσικά μονοπάτια, παρασύροντας μαζί της και τους εκατομμύρια ανά τον κόσμο «πιστούς».

Λίγο πιο πριν ο Μόμπι, παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ, καθώς πρωτοεμφανίστηκε σε Rockwave («Rock of Gods» το έλεγαν τότε) το 1996 στη Δραπετσώνα, θα εμφανιστεί για ένα dance session. Το πάρτι όμως θα έχει ξεκινήσει νωρίτερα, με τους θορυβώδεις και ξέφρενους Gogol Βordello.

Οι Cabaret Balkan κατεβαίνουν από τον Βορρά στο Terra Stage, ενώ στο Vibe Stage θα εμφανιστούν οι Sunny Side of the Razor με frontwoman την γνωστή ηθοποιό Σαννυ Χατζηαργύρη αλλά και οι RainteaR.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου δύο λαμπερά ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της επιτυχίας παγκοσμίως έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η Ντάφι, η νεότατη Ουαλή με τη βαθιά σόουλ φωνή, θα μας ταξιδέψει στους δρόμους του «Rockferry», του πιο πετυχημένου άλμπουμ της χρονιάς στη Βρετανία το 2008. Την ίδια ημέρα εμφανίζονται και οι Κillers, τα εκκεντρικά post-punk παιδιά από το Λας Βέγκας με τους περίτεχνους στίχους και το εκκεντρικό ντύσιμο.

Το Τerra Stage υποδέχεται τον αγαπημένο Κωνσταντίνο Βήτα πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, αλλά και τους νέους αλλά πολλά υποσχόμενους GAD. Την ίδια μέρα, το Vibe Stage συμπληρώνεται με την παρουσία των Θεσσαλονικιών De Niro αλλά και των Jamerllada με την «ευρωπαϊκή ρέγκε» μουσική τους.