Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΧΡΟΝΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ





















Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γ.Παπαδάκη και Στρ.Λιαρέλη, το πρωί ο Κ.Καραμανλής παραδέχθηκε πως υπήρξε χρονική ολιγωρία και ατέλεια υπηρεσιακών παραγόντων στο χειρισμό του τηλεγραφήματος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουρουγουάη για τις κινήσεις του καταζητούμενου για την υπόθεση Siemens Χρ.Καραβέλα και τη διαβίβαση του στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


Σε ό,τι αφορά τη δήλωση της υπουργού Εξωτερικών πως αναλαμβάνει την ευθύνη για το χειρισμό του σήματος και σε ερώτηση γιατί δεν παραιτήθηκε, ο πρωθυπουργός τόνισε πως πολιτική ευθύνη σημαίνει δεν κρύβομαι πίσω από γεγονότα ή πρόσωπα.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι θετικό για τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν είναι από εκείνους που καταθέτουν τα όπλα και πως στα 53 του χρόνια δεν σκέπτεται να αποσυρθεί.


Τον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στον Άλιμο επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων επέκτασης των γραμμών του Μετρό.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός μεταξύ των άλλων υπογράμμισε:

«Κάποιοι μπορεί να επενδύουν συστηματικά στην άρνηση, στην ισοπέδωση και στο ψέμα. Δεν μπορούν να αλλάξουν. Έχουν μείνει πίσω, στο χθες. Όμως η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα προοδεύει, η Ελλάδα πάει μπροστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια του έργου μας».