Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ....

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ανευθυνότητα» αλλά και «ψευδή και λασπολογίες» που υποβαθμίζουν, όπως είπε, την προεκλογική εκστρατεία.

«Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε με το απαράδεκτο και υβριστικό δίλημμα 'σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα' -χωρίς κανένα θετικό μήνυμα γιατί απλούστατα δεν έχει τίποτα θετικό να προτείνει- και τώρα κορυφώνεται λίγο πριν την κάλπη με μαύρη διαφήμιση» είπε ο κ. Καραμανλής.

«Καταλαβαίνω γιατί την ώρα αυτή καταφεύγουν στην γκρίζα προπαγάνδα. Είναι προϊόν μεγάλου πανικού. Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του έχουν χάσει την ψυχραιμία τους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Με ψευδή και λασπολογίες επιδιώκουν την υποβάθμιση της προεκλογικής εκστρατείας υποτιμώντας και την νοημοσύνη των πολιτών. Παραπληροφορούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν» συνέχισε ο Κ.Καραμανλής προσθέτοντας πως «προσπαθούν να αποδώσουν στην Κυβέρνηση ευθύνες των ημερών τους, των διπλανών τους, των κυβερνήσεών τους».

«Δεν τους παρακολουθούμε σε αυτόν τον κατήφορο. Δεν τους παρακολουθούμε στην απόπειρά τους να δημιουργήσουν νοσηρή ατμόσφαιρα. Δεν τους ακολουθούμε στην επιλογή του διχασμού και της πόλωσης. Ο καθένας κρίνεται από το ήθος του Οι πρακτικές τους είναι ξένες στις αντιλήψεις μας», είπε.

Ο Κ.Καραμανλής επανέλαβε την κριτική του ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση σε κανένα από τα μεγάλα και δύσκολα ζητήματα. Και επειδή δεν έχει θέσεις, επειδή δεν έχει συγκροτημένο πρόγραμμα, επειδή δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σκανδαλολογεί ανεύθυνα».

«Έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν 'βαρβάρους' όλα τα κόμματα, όλους τους πολίτες εκτός ΠΑΣΟΚ. Έφτασαν στο σημείο να απαιτούν να παραμερίσουμε όλοι, να παραμερίσετε όλοι, για να περάσει το Σύστημα ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι «σε κάθε προσπάθεια αντιμετωπίζαμε αντιδράσεις βολεμένων συμφερόντων, σε κάθε μεταρρύθμιση αντιμετωπίζαμε την πολεμική του Συστήματος ΠΑΣΟΚ».

Κατά τα άλλα, η ομιλία του πρωθυπουργού είχε προσωπικό τόνο σε αρκετές στιγμές, κινήθηκε γύρω από τον άξονα των μεταρρυθμίσεων που έγιναν και όσων υπόσχεται η κυβέρνηση να προωθήσει στο μέλλον, ενώ περιελάμβανε, όπως ήταν αναμενόμενο, εκτενή αναφορά στο έργο που έχει γίνει στη Βόρεια Ελλάδα.

Ξεχωριστή αναφορά υπήρξε επίσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για το οποίο ο κ. Καραμανλής, αφού αναφέρθηκε στο Βουκουρέστι και σε «ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές», είπε: «Αυταπάτες ας μην υπάρχουν πουθενά. Στηρίζουμε την ευρωατλαντική προοπτική όλων των γειτόνων μας. Στην Ευρώπη, όμως, κανένας δεν μπαίνει από το παράθυρο. Το μέλλον δεν κερδίζεται με ανιστόρητες εμμονές».

«Η Ιστορία γράφτηκε στο πέρασμα των αιώνων. Και η Ιστορία δεν αλλοιώνεται δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανέναν. Όλοι εμείς, περήφανοι Μακεδόνες, περήφανοι για τις ρίζες μας, περήφανοι για την Ιστορία μας, το λέμε καθαρά, το λέμε δυνατά. Ως Μακεδόνας Πρωθυπουργός, το λέω προς κάθε κατεύθυνση: Η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται», είπε.