Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ




























Τη μαρίνα και το αλιευτικό λιμάνι στον Πλαταμώνα, εγκαινίασε χθες το πρωί ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος, τονίζοντας ότι μελετάται η δημιουργία ενός συστήματος κεντρικής διαχείρισης όλων των μαρίνων της χώρας, ώστε να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες και ιδιώτες του τουρισμού. Στην τελετή των εγκαινίων του λιμανιού, το οποίο κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρόντες ήταν ο Νομάρχης Γ. Παπαστεργίου, οι βουλευτές, Δήμαρχοι και πλήθος κόσμου.


Ο υπουργός τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα αρτιότερες υποδομές και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων στο νομό Πιερίας και την ευρύτερη περιοχή, :
την αναβάθμιση του κάμπινγκ του ΕΟΤ, στον Πλαταμώνα,
και στην τουριστική αξιοποίηση του Ολύμπου.


Ενθουσιασμένος από το τοπίο, αλλά απογοητευμένος από την εγκατάλειψη του κάμπινγκ στην Σκοτίνα, δήλωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το κάμπινγκ θα λειτουργήσει του χρόνου, όπως πρέπει, αφού σήμερα είναι «επικίνδυνο για τη φήμη της Ελλάδος»