Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
























Η είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και προκάλεσε σοκ και συγκίνηση σε όλο τον κόσμο. Από την Αυστραλία μέχρι την Ιαπωνία και από τη Νότιο Αφρική μέχρι τις Η.Π.Α. ''ανώνυμοι'' και ''επώνυμοι'' θρηνούν την απώλεια του ''βασιλιά'' της ποπ...



Μυστήριο καλύπτει τα αίτια που μπορεί να προκάλεσαν τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον. Οι πληροφορίες λένε ότι όταν ο τραγουδιστής διακομίστηκε στο UCLA Medical Center δεν είχε τις αισθήσεις του και δεν ανέπνεε. Οι γιατροί ήταν αδύνατον να τον επαναφέρουν στη ζωή, παρά τις επίμονες προσπάθειές τους.

Τι προκάλεσε όμως την καρδιακή ανακοπή; Η υγεία του ήταν εξαιρετικά εύθραυστη τα τελευταία χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε επιδεινωθεί δραματικά. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ο Τζάκσον υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο του δέρματος.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Τζάκσον, ο Μπράιαν Όξμον, δήλωσε ότι ''ο Τζάκσον εμφανίστηκε σε μερικές πρόβες για τις επερχόμενες συναυλίες του και ότι προσπαθούσε πολύ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των προβών.''

Παράλληλα εδώ και χρόνια ακουγόταν ότι ο Τζάκσον είχε εθιστεί σε ισχυρά αναλγητικά, η ευρεία χρήση των οποίων μπορεί, σύμφωνα με τους γιατρούς, να προκαλέσει μία καρδιακή ανακοπή. Μία από τις πιο κοινές ουσίες αυτού του είδους είναι η κοκκαϊνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία και να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο. Επίσης, η υπερβολική δόση μορφίνης μπορεί να προκαλέσει ελαφρά νάρκωση, διακοπή της αναπνοής και στη συνέχεια καρδιακή ανακοπή. Ακόμα και τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής.

''Για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον μπορεί να ευθύνεται ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την πλαστική χειρουργική που άλλαξε τελείως το πρόσωπο του διάσημου τραγουδιστή'', έσπευσε να επισημάνει ο Ματχίας Γκένσιορ, γενικός γραμματέας της Γερμανικής Ένωσης Πλαστικής Χειρουργικής στην πόλη Κορσενμπρόιχ.

''Ο "βασιλιάς της ποπ" ήταν μια κλασική περίπτωση ανθρώπου που έπασχε από δυσμορφοφοβία, προσέθεσε, αναφερόμενος στην έμμονη ιδέα που κατατρύχει ορισμένους ανθρώπους ότι είναι άσχημοι.'' κατέληξε.

Ένας από τους πρώην μάνατζέρ του, ο Τάρακ Μπεν Άμαρ, δήλωσε ότι ο Τζάκσον πέθανε "επειδή έπαιρνε όλων των ειδών τα φάρμακα" και κατηγόρησε τους "τσαρλατάνους" και "εγκληματίες" γιατρούς ότι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ήταν "υποχόνδριος".

''Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε αφού πήρε μια ισχυρή δόση μορφίνης'', υποστηρίζει η εξειδικευμένη σε θέματα διασημοτήτων ιστοσελίδα tmz.com, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας του τραγουδιστή.

Η νεκροψία, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, δεν έβγαλε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Φως σε κάποια από τα αίτια του θανάτου του super star αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δείξουν εάν έχει γίνει χρήση νόμιμων ή απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών. Γι' αυτό ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε έξι με οκτώ εβδομάδες.