Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΠΑΣΟΚ: "Καθυστερήσεις στην πολιτική υγείας"

"Είναι σαφές ότι πλέον όλα θα κριθούν απο την κινητοποίηση του υγειονομικού μηχανισμού αλλά και γενικότερα τον επιχειρησιακό συντονισμό όλου του κρατικού μηχανισμού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη και τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου.

Ο εκπρόσωπος, ο οποίος έθεσε σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ "με αίσθημα ευθύνης, από την πρώτη στιγμή, νηφάλια, έχει επιχειρήσει να συμβάλει στην κατεύθυνση της καλύτερης προετοιμασίας της χώρας, αλλά και της ενημέρωσης των πολιτών" και πρόσθεσε ότι "από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε την ανάγκη επεξεργασίας και δημοσιοποίησης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, το οποίο θα δίνει κατευθύνσεις σε όλους τους παράγοντες του υγειονομικού συστήματος, αλλά και την ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης όλων των πολιτών".

Σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, η σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη, όπως και οι δηλώσεις του υπουργού που ακολούθησαν, ανέδειξαν πολύ καθαρά την τεράστια προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η χώρα μας, ώστε οι επιπτώσεις της πανδημίας της νέας γρίπης να είναι οι μικρότερες δυνατές. Ανέδειξαν, ταυτοχρόνως, και τα μεγάλα προβλήματα στο υγειονομικό σύστημα της χώρας, τις καθυστερήσεις και τις αβελτηρίες στην πολιτική υγείας της κυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και στις ενέργειές της, ώστε να προετοιμάσει τη χώρα, για να μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία, πρόσθεσε.