Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Η Tori Amos επιστρέφει

Μια από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές της διεθνούς σκηνής, η συναισθηματική, αιρετική και παρορμητική Tori Amos επιστρέφει για ακόμα μία φορά. Συγκαταλέγεται στις δημιουργούς που συνδύασαν την επίθεση των θλιβερών και άχαρων στίχων της εναλλακτικής rock σκηνής με μια σαφή προσέγγιση της μουσικής της δεκαετίας του '70, δημιουργώντας ήχους που κινούνταν ανάμεσα στις ορχηστρικές εμπνεύσεις και στην ποίηση.


Επιπλέον, ξαναζωντάνεψε μουσικές παραδόσεις της δεκαετίας του '70, ενώ επίσης επανακαθιέρωσε το πιάνο ως πρωταρχικό όργανο της rock & roll σκηνής. Στο ενεργητικό της καταγράφονται δύο πολλαπλά πλατινένια, τρία πλατινένια και δύο χρυσά άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια σταθερή βάση θαυμαστών.

Η τελευταία δουλειά της Αμερικανίδας συνθέτριας και τραγουδίστριας φέρει τον τίτλο «Abnormally Attracted To Sin» και διαθέτει όλα τα στοιχεία που κάνουν τις μουσικές της να ξεχωρίζουν και το κοινό της να την ακολουθεί πιστά εδώ και περίπου 20 χρόνια. Πρόκειται για το δέκατο στούντιο άλμπουμ της και το πρώτο που κυκλοφορεί σε συνεργασία με τη δισκογραφική Universal Μusic.