Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΚΟΥΒΕΛΗΣ

«Κοινή δράση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης» στα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης, πρότεινε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και ο ρόλος της Αριστεράς».

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι αυτή τη στιγμή «προωθείται η ατζέντα που έχει επιβάλλει στην κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ» και πρόσθεσε ότι λαμβάνονται αποφάσεις για τα θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας χωρίς αντιστάσεις και εξαιτίας της σύγχυσης, της ταλάντευσης του ΠΑΣΟΚ.
«Απαιτείται επειγόντως δημοκρατική απάντηση και στα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας», είπε ο κ. Κουβέλης και πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση.



Αναφερόμενος στις μετεκλογικές εξελίξεις εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεργατικό σχήμα και όχι σχήμα που θα υποκαθιστά και θα ακυρώνει τον Συνασπισμό».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.