Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

SENARIO ΓΙΑ ...ΤΑΙΝΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Χολιγουντιανή ταινία θυμίζει το παρασκήνιο της εξάρθρωσης της σπείρας που οργάνωσε και εκτέλεσε την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγιώτη Παναγόπουλου, πριν από επτά μήνες. Καθοριστικής σημασίας ήταν η συμβολή της ΕΥΠ, αφού η συμμορία είχε συνεργάτες ακόμα και μέσα στη ΓΑΔΑ. Τα χρήματα που καταβλήθηκαν ως λύτρα για την απελευθέρωση του εφοπλιστή αναζητά σε διάφορες τοποθεσίες η Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Βήμα, στη διάρκεια των πολύμηνων ερευνών που διεξάγονταν υπό απόλυτη μυστικότητα για την εξιχνίαση της απαγωγής του εφοπλιστή, πολλές φορές τα επιτελικά και επιχειρησιακά στελέχη των διωκτικών υπηρεσιών είδαν τα όρια της αντοχής τους να δοκιμάζονται επικίνδυνα.

Από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της ομάδας των απαγωγέων, η ΕΥΠ συγκέντρωνε σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση, ενώ διαπιστώθηκε πως μέλη της συμμορίας έδιναν εντολές μέσα από τις φυλακές για συμβόλαια θανάτου, με συχνότητα έναν νεκρό, πολλές φορές και δύο, ανά δεκαπέντε ημέρες.

Η μυστική επιχείρηση της ΕΥΠ παρ' ολίγον να τιναχθεί στον αέρα όταν διαπιστώθηκε ότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη δολοφονία του ενός Αιγύπτιου επιχειρηματία. Έπειτα από συνεννόηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Β.Τσιατούρα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη αποφασίστηκε η «απαγωγή» του Αιγύπτιου από την Αστυνομία.

Ο Αιγύπτιος φέρεται να παρείχε σημαντικά στοιχεία για τη δράση της σπείρας, βάσει των οποίων είχε αποκτήσει προσβάσεις στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., διαθέτοντας έμμισθους συνεργάτες σε κρίσιμες θέσεις της Γενικής Αστυνομίας Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

Για το λόγο αυτό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε εντολή να τεθούν εκτός των ερευνών συγκεκριμένοι αστυνομικοί.