Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Σ. Μπερλουσκόνι: Δεν είμαι άγιος

«Δεν είμαι άγιος», δήλωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφερόμενος στα ροζ σκάνδαλα στα οποία φέρεται να είναι αναμεμειγμένος και πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένος να κυβερνήσει μέχρι να εκπνεύσει η θητεία του.

«Δεν είμαι άγιος, το έχετε καταλάβει και ελπίζω ότι το καταλαβαίνουν και αυτοί της Ρεπούμπλικα», είπε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια αντίδραση του "Καβαλιέρε" μετά τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του ιταλικού περιοδικού Λ' Εσπρέσσο αποσπασμάτων ενός διαλόγου που φέρεται να είχε με την Πατρίτσια Ντ' Αντάριο, τη συνοδό που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Σήμερα η Λα Ρεπούμπλικα, η οποία ανήκει στον ίδιο εκδοτικό όμιλο με την Λ' Εσπρέσσο, αναδημοσίευσε το επίμαχο υλικό στην ιστοσελίδα της.

Παράλληλα σήμερα η Λ' Εσπρέσσο ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του Μπερλουσκόνι κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση, για κατάχρηση εξουσίας και για παραβίαση των κανόνων της αγοράς, καθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός κάλεσε τους βιομήχανους να μη διαφημίζονται στη Λα Ρεπούμπλικα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters