Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ























Με την επανεκλογή του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου στην Προεδρία της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μ. Αλεξάνδρου, για την επόμενη τετραετία, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ύπατης Αρχής του Ιδρύματος και την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου ολοκληρώθηκε η τακτική γενική συνέλευση του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μ. Αλεξάνδρου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 στην έδρα του Ιδρύματος στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Ο Νομάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ιδρύματος του Διεθνούς Μνημείου Μ. Αλεξάνδρου Γιώργος Παπαστεργίου δήλωσε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο φιλοδοξεί να ανοίξει νέα σελίδα στη λειτουργία του Ιδρύματος, μετά και την ιδιαίτερα επιτυχημένη διεξαγωγή του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων στις 9-12 Ιουλίου 2009 την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Κάρολος Παπούλιας. “Το νέο Δ.Σ. έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει και να δώσει ψυχή στο ίδρυμα. Ξεκινάμε με στόχο να πετύχουμε το καλύτερο, να κάνουμε γνωστή ανά τον κόσμο τη μεγάλη πολιτιστική εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου, την ιστορία της Μακεδονίας και όλα εκείνα τα οποία ως Έλληνες πρέπει να γνωρίζουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας”.

Εκτός από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου, στη νέα εκτελεστική γραμματεία του Ιδρύματος εκλέχθηκαν, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ύπατης Αρχής του Ιδρύματος, ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος (Α' Αντιπρόεδρος) και ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (Β' Αντιπρόεδρος) και μετά από τις εκλογές αναδείχθηκαν ως μέλη οι εξής: Ερρίκος Θεοδωρίδης, Αθανάσιος Κάκαλος, Ελπίδα Παπαδοπούλου, Δημήτριος Πειστικός, Νικόλαος Πίτσιας και Αναστασία Φιλιπποπούλου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαστεργίου απένειμε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Πρόεδρο της Ανώτατης Αρχής του Ιδρύματος από την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής Φώτη Γερασόπουλο, για τα τέσσερα χρόνια προσφοράς του στο Ίδρυμα, στη θέση του οποίου εξελέγη, στο πλαίσιο του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, ο Πάνος Σπηλιάκος.