Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Την ανησυχία τους

για τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου στο θέμα της ανωνυμίας σε blog και κινητή τηλεφωνία μετέφεραν στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Αρχής Χρ.Γεραρής είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για την ορθότητα της γνωμοδότησης.

«Η κυβέρνηση βήμα-βήμα εγκαθιδρύει ένα κράτος Όργουελ. Τόσο με τις κάμερες, που λειτουργούν επί 24ωρη βάση, σε όλους τους δρόμους των μεγάλων πόλεων με πρόσχημα την τήρηση της κυκλοφορίας και όμως το υλικό τους είναι ανεξέλεγκτο, όσο και με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τράπεζες DNA, που θα μπορούν να ταυτοποιούν την παρουσία οποιουδήποτε, οπουδήποτε χωρίς στην πραγματικότητα να έχει καν υπάρξει.

» Και ειδικότερα σε σχέση με τις υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών που το τελευταίο διάστημα διαφημίζονται ως ιδιαίτερα αποτελεσματικές από τα δελτία ειδήσεων των οκτώ» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση λαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία χωρίς να έχει τη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία προβλέπεται μάλιστα και από το Σύνταγμα.

Newsroom ΔΟΛ