Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Ανοικτός Διαγωνισμός για φιλοτέχνηση Σήματος της ΔΕΘ

Στη διοργάνωση Ανοικτού Διαγωνισμού για τη φιλοτέχνηση σήματος της ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης), με την προοπτική να καταστεί αναγνωρίσιμο σύμβολο της ΔΕΘ στα επόμενα χρόνια, προχωρά η HELEXPO A.E.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν σχεδιαστές, διαφημιστικές εταιρείες και λοιποί που έχουν σχέση με το αντικείμενο. Το νέο σήμα θα προστεθεί στα αρχικά της ΔΕΘ και θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και να χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα. Θα πρέπει, επίσης, να είναι επιδεκτικό σε σμίκρυνση και σε μεγέθυνση χωρίς να χάνει τη δύναμη του και ταυτόχρονα, να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο, που είναι και ο βασικός στόχος του διαγωνισμού.

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 12:00, στο Τμήμα Προμηθειών της HELEXPO (Εγνατία 154, 546 36 Θεσσαλονίκη, Τμήμα Προμηθειών). Οι προσφορές υποβάλλονται ΚΛΕΙΣΤΕΣ και πρέπει να είναι σύμφωνες με τις παρακάτω προδιαγραφές:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν το προτεινόμενο σήμα συνοδευόμενο από το ήδη υπάρχον λογότυπο της ΔΕΘ:

Σε έντυπη μορφή – εκτύπωση υψηλής ποιότητας σε χαρτί μεγέθους Α4 με το πλήρες λογότυπο στο κέντρο της σελίδας

a. με πλάτος 19 εκ. (έγχρωμο και ασπρόμαυρο) και

b. με πλάτος 5 εκ. (έγχρωμο και ασπρόμαυρο)

Σε ηλεκτρονική μορφή. Ένα cd με το αρχείο του σήματος (μορφή jpeg, pdf, eps) σε υψηλή ανάλυση.

Ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι φορέων, όπως η ΕΔΕΕ, η ΕΔΕΒΕ, η Ένωση Γραφιστών κ.ο.κ., θα επιλέξει τρεις (3) προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε ψηφοφορία από τους επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ (5-13/09/2009), βάσει των αποτελεσμάτων της οποίας θα επιλεγεί αυτή που θα εφαρμοστεί. Ανάλογα με την ψηφοφορία του κοινού θα δοθούν τρία βραβεία ως εξής: α’ βραβείο 5.000 €, β’ βραβείο 3.000 €, γ’ βραβείο 1.000 €.

Η πρόταση που θα λάβει το α’ βραβείο θα αποτελέσει το σήμα που θα προστεθεί στα αρχικά της ΔΕΘ και εκχωρείται απεριόριστα στη HELEXPO, ελεύθερη δικαιωμάτων για κάθε χρήση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανεξάρτητα από το μέσον, τις επαναλήψεις και τον τρόπο αξιοποίησης της από τη HELEXPO.