Οι ημέρες που ζουλάγατε τα φρούτα και ελέγχατε τις ημερομηνίες λήξεως στα προϊόντα κρέατος σύντομα θα είναι πρακτικές που θα ανήκουν στο παρελθόν, χάρη σε μια επαναστατική μέθοδο ανίχνευσης που ανακάλυψε μια ομάδα γερμανών επιστημόνων.
Ο μικρο-ανιχνευτής, που μοιάζει σαν μια μικρή χρυσή αράχνη, εντοπίζει αμέσως τις όποιες αλλαγές στην κατάσταση ωριμότητας των φρούτων ή τα πρώτα στοιχεία αποσύνθεσης και να μεταδώσει τα στοιχεία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο τρόπος αυτός βοηθά τον υπεύθυνο της αποθήκης να γνωρίζει πότε τα φρούτα είναι πλέον ώριμα και πρέπει να προωθηθούν για αποστολή ή να διατεθούν προς πώληση στο σούπερμαρκετ.
"Συνδυάσαμε από κοινού πολλαπλές τεχνολογίες που βασίζονται στη χρήση των μεταλλικών ανιχνευτών, παρόμοιων με αυτών που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα για να κλείνουν για παράδειγμα το σύστημα εξαερισμού", εξηγεί ο δόκτωρ Μαρκ Μπέκινγκ επικεφαλής του ινστιτούτου ΙΜΕ.