Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΤΑΓΚΟ...!

Η Θεσσαλονίκη, φέτος το καλοκαίρι, δεν έμεινε τόσο ...μόνη και άδεια όσο άλλες χρονιές. Κάποιοι άνθρωποι δεν την εγκατέλειψαν, αλλά τη "χόρεψαν" αγκαλιά, στο ρυθμό του τάνγκο.

Κάθε γωνιά της πόλης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική πίστα - Άνω Πόλη, Λευκός Πύργος, πλατεία Αριστοτέλους, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, πλατεία ΧΑΝΘ, παραλία (μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) - θυμίζει κάτι από Μπουένος Άιρες, κάθε Τρίτη, οπότε δίνουν "ραντεβού" πολλοί Θεσσαλονικείς, πιστοί "φρουροί" της πόλης το καλοκαίρι, για να λικνιστούν στους ήχους της μουσικής του αργεντίνικου τάνγκο.

Βραδιές τάνγκο διοργανώνονται και σε άλλο δημοφιλές σημείο της νυχτερινής Θεσσαλονίκης, κάθε Δευτέρα, ενώ σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της "Νύφης του Θερμαϊκού", τα Λαδάδικα, οι λάτρεις του αργεντίνικου χορού έχουν το δικό τους στέκι, ο ιδιοκτήτης του οποίου και περίφημος "καβαλιέρος", Παναγιώτης Σαχίδης, κάθε Σάββατο, παραδίδει δωρεάν τρίωρο ομαδικό μάθημα και στη συνέχεια οι tangueros επιδίδονται σε ολονύχτιο χορό.