Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΠΡΩΤΗ Η ΜΕΡΚΕΛ

















Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην κορυφή της λίστας με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ακολουθεί η Σίλα Μπερ πρόεδρος της Υπηρεσίας Ελέγχου του Χρηματοοικονομικού Τομέα των ΗΠΑ, η οποία επέβλεψε το κλείσιμο 77 τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η επικεφαλής της ΡepsiCo, Ίντρα Νούγι και η βρετανίδα Σίνθια Κάρολ της εταιρείας μεταλλευμάτων Anglo American plc, βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Ακολουθεί η Πρώτη Κυρία της Σιγκαπούρης, Χο Τσινγκ, επικεφαλής της κρατικής εταιρίας επενδύσεων, Temasek. Στην ένατη θέση βρίσκεται η Αν Λοβερζόν, επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας πυρηνικής τεχνολογίας Areva.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες είναι στην 11η θέση και στη 13η η πρόεδρος του ινδικού Κόμματος του Κογκρέσου, Σόνια Γκάντι.

Η Μισέλ Ομπάμα βρίσκεται στην 40ή θέση, ενώ η πρώτη ισπανόφωνη στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ Σόνια Σοτομαγιόρ καταλαμβάνει την 54η θέση.

Καλύτερα από την Μισέλ Ομπάμα τα πηγαίνει η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρίσκεται στην 36η θέση.

Λίγο χαμηλότερα, στην 41η, η Όπρα Γουίνφρεί, μπροστά από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας.