Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

12ο Συμπόσιο του Διεθνούς Κέντρου Μελετών


Στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δίον, στις αίθουσες του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών, το 12ο Συμπόσιο του Διεθνούς Κέντρου Μελετών.

Πρόκειται για ένα συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα και
στο οποίο καθηγητές πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τις μελέτες τους για το εκάστοτε θέμα του συνεδρίου.
Τη φετινή διοργάνωση θα απασχολήσει το θέμα: «Αρχαιολογία και αρχαία ελληνική θρησκεία: νέα ευρήματα, νέες προοπτικές και διάδοση της πληροφόρησης». Το συγκεκριμένο συνέδριο συνδιοργανώνουν το Διεθνές Κέντρο Μελετών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ο Δήμος Δίου.
Συμμετέχουν σ’ αυτό πενήντα σύνεδροι καθηγητές διαφόρων πανεπιστημίων και μπορούν βέβαια να το παρακολουθήσουν και παρατηρητές. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική και γαλλική γλώσσα.
Μιλώντας για τη διοργάνωση ο οικοδεσπότης της δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος τόνισε:: «Ένα ακόμη διεθνές συνέδριο φιλοξενείται στο Δίον γεγονός που σημαίνει ότι έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο πολιτισμικής αναφοράς. Οι προσπάθειες μας να αναδείξουμε το Δίον, έχουν επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για το σκοπό αυτό και είμαστε βέβαιοι, πως σε λίγα χρόνια θα έχουμε θεαματικές εξελίξεις».