Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Η Εθνική ομάδα

ολοκλήρωσε την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους και αναχώρησε το απόγευμα για την Βασιλεία για το κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου με τους Ελβετούς στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν θα ταξιδέψει με τους υπόλοιπους διεθνείς καθώς δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι. Θα συνεχίσει το πρόγραμμα θεραπείας και αν είναι καλύτερα, θα πάει την Δευτέρα στο Κισινάου για να ενισχύσει την ομάδα στο παιχνίδι με την Μολδαβία.

Ο Οτο Ρεχάγκελ θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Σαμαρά που πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση ενώ σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Χρήστο Πατσατζόγλου σε θέση κεντρικού χαφ, μαζί με τον Κατσουράνη, με τη θέση του Καραγκούνη να διεκδικείται από τον Σωτήρη Νίνη.

Κατά την αναχώρηση της αποστολής, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα και στην επίτευξη του στόχου της πρόκρισης;

«Ξεκινάμε ένα μακρύ ταξίδι. Είμαστε αισιόδοξοι. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, πήγα στους παίκτες και είδα ότι είναι αποφασισμένοι. Πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρόκριση και με 4 βαθμούς σε αυτά τα δύο ματς θα είμαστε ευχαριστημένοι. Εμείς είμαστε επικεφαλής του ομίλου αυτή τη στιγμή. Αυτό το άγχος πρέπει να έχει η ομάδα της Ελβετίας».

Ο Οτο Ρεχάγκελ τόνισε ότι οι διεθνείς θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους: