Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Θα είμαι διαρκώς στις επάλξεις


«Θα είμαι διαρκώς στις επάλξεις, στην πρώτη γραμμή για τα δίκαια του τόπου», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτήρισε θετική για την παράταξη την εκλογή προέδρου από τη βάση, τονίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει τη στήριξη όλης της παράταξης.

Η διαδικασία εκλογής του επόμενου προέδρου μπορεί να αναδείξει και να συνθέσει τον πλούτο των ιδεών της παράταξης σημείωσε ο κ. Καραμανλής.
Ο κ.Καραμανλής χαρακτήρισε «οδυνηρό» για την παράταξη το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος έχει αναλάβει όλη την ευθύνη.
Ο κ. Καραμανλής έκανε ένα συλλογικό απολογισμό του έργου του ως πρωθυπουργός, και υπεραμύνθηκε των βασικών του επιλογών του.
«Σεβόμαστε όλοι την επιλογή των πολιτών και δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στις νέες ευθύνες μας για την άσκηση αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Η παράταξή μας μπορεί να υπέστη βαριά ήττα, όμως διαθέτει αξιοπιστία σε σχέση με την πραγματικότητα της κρίσης και τους τρόπους αντιμετώπισή της», τόνισε ο Κ.Καραμανλής, επαναλαμβάνοντας ότι η παράταξη της ΝΔ μίλησε στο λαό με «ωμή ειλικρίνεια για τα σκληρά και δυσάρεστα μέτρα που πρέπει να ληφθούν».
Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για λάθη που έγιναν και για τα οποία ανέλαβε την ευθύνη, ενώ μίλησε και για απροθυμία, άρνηση και στείρα εμμονή της αντιπολίτευσης.
Τόνισε ότι η τόλμη και η ειλικρίνεια της ΝΔ θα αναγνωριστούν μελλοντικά και ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα «ευχάριστα λόγια που χρησιμοποιεί».
«Είναι προφανές ότι πολιτικά θα δικαιωθούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καραμανλής, δηλώνοντας υπερήφανος για την πορεία της παράταξης, η οποία όπως υπογράμμισε έμεινε μακριά από «την ανευθυνότητα, το λαϊκισμό και τα μικροκομματικά συμφέροντα».
«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, έκανα το καθήκον μου, ανέλαβα τις ευθύνες μου», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι ευχή είναι να πάρει η κυβέρνηση όλες τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται σήμερα.
Τέλος, ο κ. Καραμανλής, ανακοίνωσε στους βουλευτές του ότι θα παραταθεί η θητεία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Τραγάκη μέχρι την εκλογή αρχηγού, προκειμένου εκείνος ή εκείνη να έχει τη δυνατότητα να προτείνει τον επόμενο γραμματέα. Σημείωσε δε, ότι αυτό του πρότεινε και ο ίδιος ο κ. Τραγάκης.