Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».


Θετικά απαντά ο Κάρολος Παπούλιας στο θέμα της επανεκλογής του για δεύτερη θητεία (2010-2015) στην προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Με μια λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία ο κ. Παπούλιας δήλωσε: «Αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Την πρόθεσή τους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Παπούλια εξέφρασαν από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου καθώς και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.
Τα δύο κόμματα διαθέτουν στη Βουλή 251 έδρες: το ΠΑΣΟΚ 160 και η ΝΔ 91, ενώ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (το κόμμα του διαθέτει 15 έδρες) έχει παλαιότερα δηλώσει ότι αν ο ίδιος ο κ. Παπούλιας το επιθυμεί, το κόμμα του θα τον ψηφίσει.

Σχολιάζοντας, δε, την ανακοίνωση της Προεδρίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του σώφρονα και γενναίου Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, να είναι υποψήφιος Πρόεδρος για δεύτερη θητεία.

» Η απόφασή του αυτή, χαλάει τα σχέδια των σιαμαίων της πολιτικής σκηνής, Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Ο ΛΑΟΣ με ιδιαίτερη ευθύνη 'ξεμπρόστιασε' διαθέσεις. Η παραμονή του κ. Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αποτελεί μοναδική εγγύηση σε αυτά τα οποία έρχονται».

Ο Kάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 8 Φεβρουαρίου 2005 με 279 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. «Παρόντες» είχαν δηλώσει οι 17 παριστάμενοι βουλευτές του ΚΚΕ και του Συνασπισμού.