Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

www.eptanews.gr

Λύση …μερικώς για τη Φτέρη

LYSH_MERIKOS_1
Δεν υπάρχει πρόβλημα στην έκδοση οικοδομικών αδειών για το κομμάτι της πρώτης ζώνης του οικισμού εκτιμά ο δήμαρχος Δίου, ο οποίος παραδέχεται ότι αποτελεί πρόβλημα η απουσία οριοθέτησης του οικισμού

Μερικώς λύση φαίνεται να υπάρχει όσον αφορά τον οικισμό της Φτέρης, όπως προκύπτει από νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια και τα οποία αγνοούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ως γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια, έχει δημιουργηθεί ζήτημα με την ανάπτυξη οικιστική ανάπτυξη της Φτέρης, αφού η Πολεοδομία αρνούνταν να εκδώσει οικοδομικές άδειες.

Όπως ανέφερε στην «Π», ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, μερικώς φαίνεται να αντιμετωπίζεται το ζήτημα τουλάχιστον για την «πρώτη ζώνη» του οικισμού η οποία υπολογίζεται περίπου στα 270 στρέμματα.
Για τα 270 στρέμματα της πρώτης ζώνης, όπως είπε ο δήμαρχος Δίου, δεν τίθεται «φυσιολογικά» ζήτημα αφού είναι αναγνωρισμένα ως οικισμός με ΦΕΚ του 1918.
Το πρόβλημα για τον συγκεκριμένο οικισμό, είναι ότι δεν είναι οριοθετημένος και από ότι φαίνεται εκεί προτίθεται να δώσει βαρύτητα ο Δήμος Δίου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, με στόχο να ενταχθούν σε πρώτη φάση επιπλέον 100 στρέμματα, τα οποία θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες τους.