Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ελληνίδα η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του ΟΣΕΠ

    Το προφίλ της κ. Μπακοπούλου

    Η Ευτυχία Μπακοπούλου προέρχεται από τον κλάδο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει υπηρετήσει στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ, στις Πρεσβείες Σόφιας και Μόσχας. Υπηρέτησε στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της έχει ασχοληθεί- μεταξύ άλλων- με θέματα ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων, κοινής εμπορικής πολιτικής της Ε.Ε., ευρωπαϊκά προγράμματα εξωτερικής βοήθειας (MED, TACIS, PHARE, ENPI), διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με Βουλγαρία και Ρωσία, καθώς και με τον Οργανισμό ΟΣΕΠ.

    Από το 2004 συμμετείχε ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας σε συνεδριάσεις οργάνων του Οργανισμού ΟΣΕΠ, ενώ συνέβαλε στην οργάνωση της Ελληνικής Προεδρίας (Νοέμβριος 2004-Απρίλιος 2005).

    Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο (PARIS 2) και Διεθνές Επιχειρηματικό Δίκαιο (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Έχει εργασθεί, επίσης, ως δικηγόρος.

   Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΟΣΕΠ

   Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΟΣΕΠ, με έδρα στην Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε το 1992, είναι θεσμικό όργανο του Οργανισμού, λειτουργεί υπό την αιγίδα των 12 κρατών μελών του και επιδιώκει την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας, ενθαρρύνοντας και υποβοηθώντας πρωτοβουλίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για την εν γένει οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

    Στον Οργανισμό ΟΣΕΠ συμμετέχουν οι: Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία.