Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:"Σκανδαλώδης κερδοφορία"


Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των εταιρειών WIND και VODAFON εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε σήμερα μαζί τους.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου εργαζομένων στη WIND Μ. Μιχαηλάκης δήλωσε ότι παρουσίασε στον Α. Τσίπρα τα τρέχοντα εργασιακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους της εταιρείας, δηλαδή, μισθολογικές περικοπές, απολύσεις και απώλειες θέσεων εργασίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο χώρος της κινητής τηλεφωνίας παρουσίασε επί σειρά ετών απίστευτη και σκανδαλώδη κερδοφορία, με τις πλάτες του ελληνικού δημοσίου, γιατί τα πρώτα χρόνια λειτούργησε χωρίς τη συνύπαρξη με τον τότε δημόσιο ΟΤΕ, γεγονός που του έδωσε τεράστιες δυνατότητες κερδοφορίας, η οποία συνεχίστηκε και συνεχίζεται και σήμερα μέσα από τις χρηματιστηριακές διαδικασίες τζόγου, στις οποίες επενδύουν αυτές οι εταιρείες.Το δεύτερο χαρακτηριστικό, πρόσθεσε, ήταν η διάλυση των εργασιακών σχέσεων: Ήταν η εργασία με τον φόβο της απόλυσης, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι συμβάσεις έργου, τα stage, ήταν όλο αυτό που ονομάζουμε εργασιακό μεσαίωνα, είπε.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το κόμμα του θα τους συμπαρασταθεί και θα αγωνιστεί δίπλα τους για να τηρηθεί το συνταγματικό τους δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.