Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Απάντηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κ.Κατερίνης

Αγαπητοί φίλοι,

Οφείλω όμως να δώσω μια σειρά από απαντήσεις στα όσα-χωρίς πρόθεση φαντάζομαι-και άδικα θεωρώ, με επιστολή της προς εσάς, μου καταλόγισε η κ.Γιούλη Φασούλα-μέλος της ΟΝΝΕΔ Κέντρου Πόλεως Κατερίνης προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
Σ’αυτή τη δύσκολη περίοδο για την παράταξη, θεωρώ πως κύριο μέλημα και σκοπός όλων μας και της Νεολαίας της Ν.Δ. πρωτίστως είναι να υπάρξει συναίνεση, ενότητα, συσπείρωση.
Αυτός τουλάχιστον είναι ο δικός μου στόχος και ο στόχος όλων των μελών της ΟΝΝΕΔ Κέντρου Πόλεως Κατερίνης την οποία εδώ και 12 χρόνια έχω την τιμή να υπηρετώ από τη θέση του Προέδρου.
Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος για τη δράση της ΟΝΝΕΔ. Και θέλω να αναφερθώ μόνο σε κάποια σημεία τα οποία θεωρώ πως θίγουν το σύνολο των μελών της ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης.
1.Τα γραφεία μας ήταν πάντοτε ανοιχτά, διοργάνωσαν ανοιχτές γενικές συνελεύσεις, ήταν στο πλευρό όλων των βουλευτών, πολιτευτών, αιρετών εκπροσώπων της Ν.Δ. και δεν αρνήθηκαν τη βοήθειά ποτέ και σε κανέναν.
Αναφέρω ενδεικτικά, πως στις 16 Νοεμβρίου 2008 διοργανώσαμε συνάντηση της ΟΝΝΕΔ με τον πολιτευτή κ. Δημόπουλο, στις 23 Δεκεμβρίου 2008 χριστουγεννιάτικο πάρτυ στο οποίο παρέστη ο κ. Κωνσταντόπουλος, στις 17 Ιανουαρίου παρών στην κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ Κ.Κατερίνης ο κ. Κωνσταντόπουλος, στις 13 Φεβρουαρίου 2009 γενική συνέλευση, παρόντες οι κ. Κουκοδήμος, Πλατσάς, Τόκας και Δημόπουλος.
Λίγο πριν τις εκλογές γενική συνέλευση με ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους υποψήφιους, παρέστησαν οι κ. Κουκοδήμος, και η κ. Τσιντικίδου, ενώ και ο κ. Τόκας επικοινώνησε μαζί μας και συναντηθήκαμε το ίδιο βράδυ.
2.Το δεύτερο σημείο είναι οι πανηγυρισμοί που υποστήριξε πως υπήρξαν στο εκλογικό κέντρο του νεοεκλεγέντα βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμου το βράδυ των εκλογών με «πρωταγωνιστές» μέλη της διοίκησης της ΟΝΝΕΔ Κ. Κατερίνης.
Επιτρέψτε μου να σας πω, πως βρέθηκα στο πολιτικό γραφείο του κ. Κουκοδήμου, αργά το βράδυ, αφού ήμουν επόπτης εκλογών της ΝΟΔΕ Ν.Δ. στο νομό Πιερίας.
Μοναδικός στόχος μου να τον συγχαρώ για τον αγώνα του και την εκλογή του, όπως θα έκανα σε κάθε περίπτωση οποιοσδήποτε κι αν εκλεγονταν.
Με συνδέει επιπλέον με τον κ. Κουκοδήμο συγγενική σχέση και αν θεωρείτε πως θα έπρεπε να απολογηθώ γι’αυτή, λυπάμαι δεν θα το κάνω.
Ο ίδιος ο κ. Κουκοδήμος που έφθασε αργά το βράδυ στο πολιτικό του γραφείο απηύθυνε χαιρετισμό στους φίλους του, λέγοντας πως η βραδιά αυτή πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για προβληματισμό και αγώνα ώστε η παράταξη να παραμείνει ενωμένη και δυνατή. Τότε μόνο ακούστηκαν χειροκροτήματα.
Ο κ. Κουκοδήμος δεν είναι εκπρόσωπος του κόμματος στο νομό μας; Δεν πέτυχε την εκλογή του με 18.800 περίπου σταυρούς προτίμησης; Δεν συνετέλεσε και αυτός όπως και όλοι οι υποψήφιοι της Ν.Δ. στον αγώνα της παράταξης; Ποιος μπορεί να απαξιώσει τους πολίτες που τον οδήγησαν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου; Δεν είναι φίλοι και ψηφοφόροι της μεγάλης αυτής φιλελεύθερης παράταξης που όλοι εμείς θέλουμε να παραμείνει ενωμένη;
Ουδέποτε πήραμε οδηγίες, δεχτήκαμε συστάσεις ή μας υπαγόρευσαν θέσεις οι βουλευτές ή οι πολιτευτές της Ν.Δ. στο νομό για οποιοδήποτε θέμα. Αν ανατρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν θα το διαπιστώσετε.
Τιμούμε και σεβόμαστε τον αγώνα και την προσφορά όλων ανεξαιρέτως των βουλευτών και πολιτευτών της παράταξης που επί σειρά ετών έδωσαν μάχες για την Ν.Δ.
Εμείς οι νέοι είμαστε η δυνατή φωνή της παράταξης. Ακόμη και τώρα, με αφορμή αυτή τη «δημόσια διαφωνία», αποδεικνύουμε τον αγνό αυθορμητισμό μας και ότι δεν μπορεί κανείς να μας βάλει σε «πολιτικά καλούπια».
Η κ. Φασούλα, υπήρξε αγωνίστρια της νεολαίας της Ν.Δ., εξέφρασε την πικρία της, ίσως έγιναν λάθη μη ηθελημένα και όχι συνειδητά. Σεβόμαστε την όποια απόφασή της. Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, στο διάλογο, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και πάλι τη μάχη για μια παράταξη δυνατή που θα οδηγήσει τη χώρα στην πρόοδο και την ευημερία.
Αυτές τις μέρες όμως το κόμμα μας χρειάζεται όλους. Και ειδικά εμάς τους νέους. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Εγώ προσωπικά, θα δώσω αγώνα γι’αυτό. Θα παρακάμψω την προσωπική μου πικρία γι’αυτή την άδικη κατ’εμέ επίθεση και θα καλέσω όλους τους νέους να παραστούν σήμερα το βράδυ στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση που θα γίνει στα γραφεία μας στις 21.30 το βράδυ.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Νίκος Μακρίδης

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κ. Κατερίνης