Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την είσοδο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην «Καραϊσκάκη ΑΕ» και την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Κύπριο επιχειρηματία που αποκτά το 10% των μετοχών της ΠΑΕ και το 50% της «Καραϊσκάκης Α.Ε.», έναντι συνολικά 36 εκατ. ευρώ.


Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε από τα τέλη Αυγούστου για την αγορά του 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ» και του 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Λαυρεντιάδη. Από το πρωί της Πέμπτης υπήρξαν ανταλλαγές φαξ, για να ακολουθήσει το απόγευμα το ραντεβού του Γιάννη Χρυσικόπουλου με συνεργάτες του Λαυρεντιάδη όπου επήλθε η οριστική συμφωνία.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας θα καταβάλλει το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ για το 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ» και περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ για το 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό μερίδιο από τα 26 εκατομμύρια ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
Πλέον το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Κάτι τέτοιο αναμενόταν να γίνει σήμερα, αλλά τελικά το πιο πιθανό είναι να συμβεί τη Δευτέρα. Έτσι με τα 36 εκατομμύρια ευρώ ο Λαυρεντιάδης θα γίνει ο ιδανικός συμπαίκτης του Κόκκαλη, ενώ παράλληλα θα έχει τον πρώτο λόγο για την διαδοχή της ηγεσίας, όταν ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» αποφασίσει να αποσυρθεί.