Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: ΜΠΟΡΩ....

Bεβαίως και μπορώ να συγκατοικήσω με τη Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αντ1. Ο πρώην υπουργος και διεκδικητής της αρχηγίας της ΝΔ αναφέρθηκε και στα γεγονότα του 1993, λέγοντας ότι έκανε μια συνειδητή επιλογή, που ανέτρεψε μια εθνική συνθηκολόγηση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπιων.

Ο κ. Σαμαράς τονισε ότι ήταν λανθασμένη την απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι έχουν ευθυνη όσοι παρέσυραν τον Κώστα Καραμανλή."Στην πολιτική δεν χαρίζεις μια ώρα, όχι εξι μηνες" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς ήταν αιχμηρός και για την οικονομική πολιτικη της κυβέρνησης Καραμανλή, έδωσε έμφαση σε τρια σημεία: Οπως είπε δεν υπήρξε έλεγχος που πηγαν τα 28 δις για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, ενώ η αναθέρμανση της οικονομίας δεν έπρεπε να γινει μέσω της αγοράς των αυτοκινήτων, που δεν έχει σχέση με την παραγωγή της χώρας.

 Ο πρωην υπουργός τόνισε οτι η ΝΔ έθεσε σε δεύτερη μοιρα τον παραδοσιακό πυρηνα της παράταξης, φοβούμενη να λαβει μέτρα, όπως η κατάργηση του ασύλου. Τέλος, τόνισε οτι χρειάζεται οργανωτική επανίδρυση της ΝΔ, θέτοντας ως στόχο την επανασύνδεση της παράταξης με την κοινωνία.