Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΧΕΣ ΣΤΑΥΡΩΝ...ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ

Επανακαταμέτρηση των σταυρών ζητούν πολλοί πρώην βουλευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο, μπορεί να βρεθούν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες «λαθάκια» και να καταφέρουν τελικά να ξανακαθίσουν στο πολυπόθητο έδρανο του Κοινοβουλίου. Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο όπως έχει δείξει η πείρα, καθώς τα λάθη στη μέτρηση των σταυρών είναι συνήθως πολύ λίγα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την έδρα στον διαμαρτυρόμενο. Την αρχή των ενστάσεων στο Εκλογοδικείο για επανακαταμέτρηση θα κάνει η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος. μόλις 67 ψήφοι χωρίζουν τον Λάμπρο Μίχο από τον Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος εξελέγη στη Β΄Αθήνας, ενώ η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά ζητεί επανακαταμέτρηση των ψήφων σε σχέση με τον Αργύρη Ντινόπουλο και την Κατερίνα Παπακώστα. Από τον Αργύρη Ντινόπουλο την χωρίζουν σχεδόν 1.000 ψήφοι ενώ από την Κατερίνα Παπακώστα 426 ψήφοι που και εκείνη από τη μεριά της θα ζητήσει νέα καταμέτρηση.
Στον Έβρο, ο Παναγιώτης Ζαπάρτας του ΠΑΣΟΚ πήρε 12.935 σταυρούς ενώ η συνυποψήφιά του Ελένη Τσιαούση που ορκίστηκε βουλευτής, 12.955. Οι μόλις 20 ψήφοι διαφορά δεν θα άφηναν ασυγκίνητο τον πολιτευτή που θα προσφύγει στο εκλογοδικείο. Να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης μετά τις εκλογές, την έδρα κατελάμβανε ο κ. Ζαπάρτας, με 83 ψήφους διαφορά. Το απόγευμα όμως, η κατάσταση ανατράπηκε...
Ένσταση αναμένεται να καταθέσει και ο Άκης Γεροντόπουλος της Ν.Δ. στον Έβρο, καθώς ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος που πήρε την έδρα, έλαβε 300 ψήφους παραπάνω. Ευελπιστεί ότι με μια νέα καταμέτρηση αυτό μπορεί να αλλάξει.
Στην Πιερία, η Μαρία Μίχου του ΠΑΣΟΚ κέρδισε την έδρα με 7.697 σταυρούς έναντι 7.661 του Ηλία Τσιτλακίδη που θα ζητήσει επανέλεγχο των ψηφοδελτίων. Στη Μαγνησία ο καβγάς της κάλπης είναι «γαλάζιος» με τη Ζέττα Μακρή να επιθυμεί όπως όλα δείχνουν επανακαταμέτρηση, μήπως και τελικά βγει εκείνη πρώτη επιλαχούσα και όχι ο Γιώργος Σούρλας. Τους χωρίζουν μόλις 37 σταυροί!

Σταυρούς θα ξαναμετρήσουν και στην Πάτρα. Η έδρα που κέρδισε ο ΛΑ.Ο.Σ. στην περιφέρεια Αχαΐας έχει γίνει μήλον της Εριδος ανάμεσα στον εκλεγέντα Αλέξη Χρυσανθακόπουλο (1.685 σταυρούς) και στη συνυποψήφιά του Γεωργία Ντάτσικα (1.642 σταυρούς).