Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Εμφαση στην ενότητα του κόμματος δίνουν στις περιοδείες τους οι Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως αντίπαλός τους είναι το ΠΑΣΟΚ.

Το πρωί της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς περιόδευσε στη Βέροια και στην Κατερίνη. Απηύθυνε έκκληση για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.
«Εγώ δεν έχω εσωκομματικό αντίπαλο αυτή τη στγμή. Εγώ αντίπαλο έχω, αυτή τη στιγμή, την ήττα που υποστήκαμε. Δεν αγωνίζομαι εναντίον κανενός. Αγωνίζομαι να πετάξουμε το πένθος της ήττας. Οι τόνοι δεν πρέπει να ανεβαίνουν μεταξύ μας. Οι τόνοι πρέπει να ανεβαίνουν σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Εκεί είναι ο αντίπαλος και εκεί θα δώσουμε την απάντηση», είπε ο κ. Σαμαράς.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου όλοι θα είναι ενωμένοι «σαν μια γροθιά» και πρότεινε τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου αρχών, ιδεολογίας και οργάνωσης, αμέσως μετά τις εκλογές.
Επισήμανε ότι το μεγάλο ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να φύγει από μηχανισμούς και φέουδα και να πάει στη βάση. Το «φάρμακο» είναι η πλατιά δημοκρατική συμμετοχή στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, η οποία θα δώσει απάντηση στο ΠΑΣΟΚ, κύρος στον νέο πρόεδρο και τον αέρα της νίκης στην παράταξη.



Το βράδυ, ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο Πολυγύρου στη Χαλκιδική.