Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

«Δεν αντιδικώ με τους συνυποψήφιους και τους οπαδούς τους»

Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο Ηράκλειο




«Δεν έχω τίποτα προσωπικό, ούτε με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ούτε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ούτε με κανέναν απ' όσους έχουν ταχθεί στο πλευρό τους» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων στο Ηράκλειο. «Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη» είπε η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο.

Αφού μίλησε για ρόλο όλων στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα, τόνισε ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι κοινός: «είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, είναι τα συμφέροντα που διαχρονικά χτυπάνε τη Νέα Δημοκρατία».



Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική, κάνοντας λόγο για «τερτίπια» που αυξάνουν το έλλειμμα και οδηγούν σε απώλεια ελέγχου της οικονομίας .



Αναφερόμενη στην ήττα της ΝΔ, την απέδωσε σε «απαράδεκτες συμπεριφορές», καθυστέρηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων , παλινωδίες, χαλάρωση των σχέσεων κόμματος και κυβέρνησης και απομάκρυνση από τους «φυσικούς μας συμμάχους», όπως είπε.



Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τη στρατηγική της στρατηγική που ενώνει την παράταξη και της δίνει προοπτική νίκης. «Έχουμε μπροστά μας, δύο μεγάλες προκλήσεις» ανέφερε.



«Η πρώτη: να κάνουμε το κόμμα μας καλύτερο, μεγαλύτερο πιο δυνατό. Και η δεύτερη: Ξεκάθαρη ιδεολογία, σύγχρονη πολιτική πρακτική, άνοιγμα στην κοινωνία και νέα νικηφόρα πορεία για τη Νέα Δημοκρατία».



Η εντολή της βάσης, όχι μόνο της οργανωμένης βάσης, αλλά όλης της κοινωνίας, ανέφερε, είναι ξεκάθαρη: «Αλλάξτε τα όλα».



Επανέλαβε στη συνέχεια την θέση της ότι η λύση για να γίνει ξανά δυνατή η Νέα Δημοκρατία είναι μία: διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, άνοιγμα στην κοινωνία.



«Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν περισσεύει κανείς [...] νοιαζόμαστε για όλους. Ναι, νοιαζόμαστε για τον πιστό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας που έστω και προβληματισμένος μας ψήφισε και αυτή τη φορά. Ναι, νοιαζόμαστε για εκείνους που βρήκαν αποκούμπι στο ΛΑΟΣ. Ναι, νοιαζόμαστε για εκείνους που στράφηκαν, συγκυριακά, στο ΠΑΣΟΚ».



«Ναι, νοιαζόμαστε για τους νέους που απορρίπτουν σήμερα τα κόμματα και τους πολιτικούς συνολικά. Που όμως αυτοί είναι η δύναμη του μέλλοντος για όλους μας»



Την ομιλία της κ. Μπακογιάννη παρακολούθησαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη.