Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ο-Ο Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ...



Το πρώτο ματς της εθνικής μας ομάδας με την Ουκρανία ανήκει στην ιστορία κι επειδή χρόνος δεν υπάρχει για μεγάλες αναλύσεις και συμπεράσματα αυτού του 0-0, άπαντες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ζουν σε ρυθμούς... Ντόνετσκ. Ο επαναληπτικός στην ουκρανική πόλη μόνο εύκολη υπόθεση δεν μοιάζει, όμως η πίστη στις τάξεις των διεθνών για την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής κρατάει «ζεστές» τις ελπίδες όλων των Ελλήνων.


Στη δεύτερη αυτή περιπέτειά της απέναντι στους Ουκρανούς, η Εθνική μας θα έχει «εμπλουτιστεί» με δύο νέα πρόσωπα, τον Γιώργο Γκαλίτσιο του Ολυμπιακού και τον Γιώργο Τζαβέλλα του Πανιωνίου, που το πρωί της Κυριακής πήραν μέρος στην προπόνηση με τους υπόλοιπους διεθνείς και θα ταξιδέψουν στο Ντόνετσκ για το κρίσιμο ματς απέναντι στην «παρέα» του Αντρέι Σεβτσένκο. Οι δύο ποδοσφαιριστές κλήθηκαν εσπευσμένα απ' τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ, λόγω των προβλημάτων με τις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει η Εθνική μας, αφού οι Τοροσίδης και Χαλκιάς δεν θα τα καταφέρουν να βρεθούν στο Ντόνετσκ. Αντίθετα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος προπονήθηκε κανονικά την Κυριακή το πρωί και θα ταξιδέψει στην Ουκρανία. Η επόμενη προπόνηση επί ελληνικού εδάφους (που θα είναι και η τελευταία) είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας.

Την αποστολή της Εθνικής ομάδας για την Ουκρανία απαρτίζουν οι: Σηφάκης (Άρης), Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Βύντρα(Παναθηναϊκός), Μόρας (Μπολόνια), Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Γκέκας (Λεβερκούζεν), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Γκαλίτσιος (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας(Πανιώνιος), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Τζιόλης(Παναθηναϊκός), Μάκος (ΑΕΚ), Κατσουράνης(Παναθηναϊκός), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Πλιάτσικας (Σάλκε), Νίνης (Παναθηναϊκός) και Χαριστέας (Νυρεμβέργη).



Εν τω μεταξύ, για μια ακόμη φορά εντυπωσίασε ο ιδιοκτήτης της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρινάρ Αχμέτοφ, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας (FFH), με την οποία ζητά απ' τον πρόεδρο Γκριγκόρι Μιχαΐλοβιτς, να του παραχωρήσει τα 50.000 εισιτήρια του αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας με την αντίστοιχη ελληνική, έναντι του ποσού του 1.500.000 δολλαρίων!..