Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2ης ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




Η Επιστήμη της Βιολογίας καθημερινώς αναδεικνύεται σε τομέα σημαντικού επιστημονικού ενδιαφέροντος καθώς καλείται να προσφέρει λύσεις σε ποικιλία προβλημάτων που ταλανίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως η διάγνωση ασθενειών, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, η αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων, κτλ. Το σχολείο σε αυτή την απαίτηση καλείται να δώσει το δικό του στίγμα, να προσφέρει ενήμερους και επιστημονικά εγγράμματους πολίτες και την ίδια στιγμή να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με την κοινωνία.
Το 2009 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την γέννηση του Κάρολου Δαρβίνου (1809-1882), και 150 χρόνια από την δημοσίευση του βιβλίου του «Η καταγωγή των ειδών». Με αφορμή την διπλή αυτή επέτειο αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι την φετινή σχολική χρονιά προστέθηκε - επιτέλους! - η διδασκαλία της Εξελικτικής Θεωρίας στην διδακτέα και εξεταστέα ύλη της Βιολογίας Γενικής Παιδείας Γ’ Λυκείου, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε για 2η συνεχή σχολική χρονιά την :



2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

και ώρα 19:00

στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης

με θέμα :

2009 ΕΤΟΣ ΔΑΡΒΙΝΟΥ

«Ας μιλήσουμε για Εξέλιξη...»

Mε βασική επιδίωξη να φέρουμε πιο κοντά την κοινωνία με την επιστήμη της σύγχρονη Βιολογίας και τα θέματα που αυτή πραγματεύεται, να ανταλλάξουμε απόψεις και να προβληματιστούμε.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας Βιολογίας περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομιλίες :

ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
Θεόδωρος Ι. Αμπατζόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ – Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Ζήσης Μαμούρης, Καθηγητής Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
"ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ". ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΟΙ ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Χρυσόστομος Σταμούλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Διοργανωτές της ημερίδας είναι, τα Γενικά Λύκειά Κατερίνης και η τοπική επιτροπή της Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.) αποτελούμενη από τους εκπαιδευτικούς - βιολόγους, Πολύζο Αθανάσιο (2ο ΓΕΛ), Λιναρά Δημήτριο (1ο ΓΕΛ), Δημουλιό Νικόλαο (4ο ΓΕΛ) και συνδιοργανωτές η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, η Σχολική Σύμβουλος Κλάδου ΠΕ04, το Ε.Κ.Φ.Ε. Πιερίας και η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας.



Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Πολύζος Αθανάσιος, Λιναράς Δημήτριος, Δημουλιός Νικόλαος