Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009


Στην συνδιάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών για την Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση των Μεσογειακών Χωρών ο Νομάρχης Πιερίας




Στη συνδιάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών που αφορά στη διαδικασία σύστασης του νέου θεσμικού οργάνου, της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (ARLEM), που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, συμμετείχε την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.


Η συνδιάσκεψη αφορούσε στην προετοιμασία των μελών της ARLEM ενόψει της εναρκτήριας συνάντησης που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το 2010, ενώ κατά τη διάρκεια της θα συζητηθούν σημαντικά ζητήματα, όπως η αυτοδιοίκηση και η αποκέντρωση στις χώρες της Μεσογείου, η βιώσιμη περιβαλλοντική και εδαφική ανάπτυξη κ.α.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση των Μεσογειακών Χωρών αποτελεί ένα μόνιμο πολιτικό όργανο που εκπροσωπεί τις τοπικές και περιφερειακές αρχές με στόχο να λειτουργήσει ως ένα συμβουλευτικό σώμα στις διαδικασίες της Βαρκελώνης, που προβλέπει την ένωση των μεσογειακών χωρών.

Στο νέο θεσμικό όργανο, που συστήθηκε στις 16 Ιουλίου 2008, στη Σύνοδο Κορυφής, στη Γαλλία συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών από την Επιτροπή των Περιφερειών που προέρχονται από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, της Πολωνία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Κύπρο, καθώς και από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου. Μοναδικός εκπρόσωπος στο συγκεκριμένο όργανο από την Ελλάδα είναι ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου.

ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ  ΚΑΝΑΛΙ, "ΑΠΑΞΙΕΙ" ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ -ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ-, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ..ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ...ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ...ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ...
Η "ΑΠΑΞΙΩΣΗ" ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ...
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ..!
ΔΕΝ ΑΠΚΛΕΙΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ...περίεργο σας φαινεται? 
οτι δηλωσεις εισαι..!