Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Μήνυμα του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας, Γιάννη Αμοιρίδη για την παγκόσμια ημέρα Α.Μ.Ε.Α

Η 3η Δεκεμβρίου, Διεθνής Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία, αποτελεί αφενός ημέρα ευαισθητοποίησης για τους συνανθρώπους μας που δίνουν την μάχη της επιβίωσης, και αφετέρου μια ευκαιρία για όλους εμάς να υιοθετήσουμε τη σωστή συμπεριφορά, τη σωστή στάση ζωής απέναντι στη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία της ανθρώπινης ύπαρξης, καταργώντας την διάκριση και τον αποκλεισμό και εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την χωρίς όρους ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.


Η ισότιμη συμμετοχή όλων των Ελλήνων στην παιδεία, την υγεία, την απασχόληση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό είναι αδύνατο να γνωρίζει εξαιρέσεις. Σήμερα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και για το θεσμικό πλαίσιο στήριξης αλλά και για τις κατάλληλες υποδομές πρόσβασης, ώστε τα άτομα με ιδιαιτερότητες να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Το θέλουμε και το διεκδικούμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Σεβόμαστε και προασπίζουμε τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα τους καθώς η ευτυχία δεν είναι προνόμιο των λίγων είναι προνόμιο όλων…Η ζωντάνια, το χαμόγελο, η ισοτιμία δεν είναι για λίγους είναι για όλους…καθώς όλοι μας έχουμε το ίδιο δικαίωμα στη ζωή, στις ίσες ευκαιρίες και στην ποιότητα ζωής. Η ευθύνη για να πράξουμε το καθήκον μας είναι και ατομική και συλλογική. Η 3η Δεκεμβρίου 2009 ας είναι η αρχή της αλλαγής στη στάση μας και στη συμπεριφορά μας απέναντι στη διαφορετικότητα.