Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ερώτηση Καρατζαφέρη



Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, για την ετοιμότητα των αρχών να αντιμετωπίσουν "τυχόν επανάληψη επεισοδίων" κατά την 6η Δεκεμβρίου, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Στην ερώτησή του, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρεται σε δημοσιεύματα στα οποία εκφράζονται φόβοι για εκδήλωση επεισοδίων βίας κατά τις διαδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα του θανάτου, πέρυσι, του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σε πληροφορίες που κάνουν λόγο ακόμα και για προσέλευση αλλοδαπών αντιεξουσιαστών, με στόχο την πρόκληση αναταραχής αλλά και στην εξώδικη δήλωση ομάδας καταστηματαρχών του κέντρου των Αθηνών, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με την οποία εκφράζουν την αγωνία τους για πιθανή επανάληψη των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου.

"Όσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φοβούνται να παρέμβουν δυναμικά στο ασφαλιστικό και υποχωρούν- όπως έγινε επί Ρέππα και Πετραλιά- πάντα οι επόμενοι Υπουργοί εργασίας θα καταπίνονται από την μαύρη τρύπα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με το ασφαλιστικό.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες, ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης, τόνισε:
«Συμπαθής ο κ. Παπακωνσταντίνου αλλά απ΄ ότι φαίνεται δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης απέναντι στο δυσμενέστατο κλίμα που επικρατεί στο Εcofin και στο Εurogroup. Επαναφέρουνε την πρόταση που κάναμε πέρυσι τέτοια εποχή: Όχι στην "εξέδρα" ο κος Παπαδήμος. Να του δοθεί ενεργός ρόλος αφού ο κ. Παπαδήμος είναι το μόνο πρόσωπο που σέβονται στην Ευρώπη».