Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ ΟΛΕ..!!!

Σε μια όμορφη και λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των Αικατερινείων, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης τίμησε μεγάλες και αξέχαστες δόξες του Πιερικού για την προσφορά τους στους μελανόλευκους και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος φίλων του Πιερικού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. Η Κατερίνη τιμά τους ποδοσφαιριστές που άφησαν εποχή στο πιερικό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μαζί τους θυμόμαστε πανέμορφες και ανεπανάληπτες στιγμές. Καλή επιτυχία όμως ευχόμαστε στο παρόν και στο μέλλον για την ομάδα της πόλης μας, που προσπαθεί συστηματικά να μας χαρίσει και άλλες συγκινήσεις. Ευχόμαστε ολόψυχα και προσδοκούμε στο άμεσο μέλλον να ξαναδούμε τον Πιερικό πρωταγωνιστή στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
«Από τα βάθη της καρδιάς μας θέλουμε να σας απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τις μοναδικές στιγμές που μας χαρίσατε και για τα ανεπανάληπτα συναισθήματα που μας πλημμύρισε η παρακολούθηση των προσπαθειών σας και η επιτυχία σας. Πετύχατε διαχρονικά να ταυτίσετε το όνομα του Πιερικού με την ίδια την πόλη μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου.

AIKATER_PIERIKOS_2Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Οργανισμός, ζωντάνεψαν μνήμες από το καμάρι και το καύχημα της αθλητικής Πιερίας, ενώ τιμήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της περιόδου 1962-63, που συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής.
Παράλληλα, τιμήθηκαν και οι άσσοι του Πιερικού, οι οποίοι όσο ήταν μέλη της Κατερινιώτικης ομάδας κλήθηκαν και αγωνίστηκαν στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Ξεχωριστές στιγμές στην αίθουσα των αναμνήσεων πρόσφερε η παρουσία μεγάλων μορφών του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Τάκης Λουκανίδης και ο Κώστας Καραπατής, ενώ παρόντες ήταν γνωστοί δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ όπως ο Παύλος Γερακάρης (Πρόεδρος του ΠΣΑΤ) και ο Γιάννης Δέλκος (ΕΡΤ 3).
Την παρουσίαση των πάλαι ποτέ άσσων του ποδοσφαίρου και της εκδήλωσης γενικότερα έκανε ο δημοσιογράφος Περικλής Χατζηγιάννης και με την αναφορά κάθε ονόματος, η αίθουσα σειόταν από ιαχές και χειροκροτήματα.
Αναφορά έγινε όχι μόνο στους παρευρισκόμενους μεγάλους ποδοσφαιριστές και αθλητικούς παράγοντες του παρελθόντος, αλλά και σε εκείνους που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Ξεχωριστή στιγμή η μετάδοση εικόνας-ντοκουμέντου από την συμμετοχή του Πιερικού στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 1963 και η απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με τον βετεράνο του Ολυμπιακού Γιώργο Σιδέρη και τον γνωστό δημοσιογράφο κ. Λογοθέτη.
Αναφορές με χαρακτηριστικά περιστατικά έγιναν και σε όλους εκείνους τους αφανείς εργάτες που πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες τους στον Πιερικό.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές, παράγοντες, δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν είναι οι εξής:

Οι Διεθνείς παίκτες του Πιερικού
Χριστοφορίδης Ιωάννης, Καμπάς Ντίνος, Πανταζής Νικόλαος, Καλαμπάκας Νικόλαος, Παπαϊωάννου Απόστολος, Κωστίκος Γεώργιος, Γιώτσας Αστέριος.

Ομάδα ΠΙΕΡΙΚΟΥ 1962-1963
Μαρινόπουλος Ιωάννης, Κεφαλίδης Γεώργιος, Αναστασιάδης Τάσος, Πορτοκαλίδης Παρασκευάς, Ταξίδης Αλέκος, Κιζίρογλου Θεόδωρος, Ορφανίδης Κωνσταντίνος, Χριστοφορίδης Ιωάννης, Καραφουλίδης Ευάγγελος, Θεοδωρίδης Χρήστος, Φουλίδης Πόλυς, Αμανατίδης Λάκης, Μπίκας Κων/νος, Σιδηρόπουλος Θεόδωρος, Τσίρος Χρήστος και οι αποβιώσαντες Μουστακίδης Ιωάννης και Δρανδάκης Ευάγγελος.