Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΛΑΧΤΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ....2-1 ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ!!!

Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή και... λυτρωτή έναν παίκτη, που μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός Παιανίας, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου νικώντας με 2-1 του Πιερικού στο... παγωμένο (είχε 5.000 φιλάθλους) ΟΑΚΑ.

Ο Σίλβα Κλέιτον έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Νίκος Νιόπλιας και με δύο προσωπικά, όσο και εντυπωσιακά τέρματα γλίτωσε τους «πράσινους» από τα... χειρότερα διώχνοντας από τον ουρανό της Καλογρέζας τα περυσινά φαντάσματα του Πανσερραϊκού.
Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά, τα κενά στην άμυνα ήταν πάλι εμφανή και οι περισσότεροι παίκτες στους οποίους έδωσε ευκαιρία ο προπονητής τους, τον απογοήτευσαν. Αντιθέτως, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έδειξε πόσο χρήσιμος είναι για την ομάδα και δικαίως χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους.
Οπως χειροκρότημα άξιζε και στον Πιερικό που κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο και έπεσε με ψηλά το κεφάλι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Επτά νέα πρόσωπα
Με επτά νέα πρόσωπα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Νιόπλιας. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Γκαλίνοβιτς, με τους Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι και Δάρλα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Κατσουράνης και Τζιόλης, με τον Λέτο αριστερά, τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά στην μεσοεπιθετική γραμμή και τον Κλέιτον σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πετρόπουλο.
Κεραυνός... Κλέιτον και 1-0
Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 15', όταν κεφαλιά του Πετρόπουλου από φάουλ του Λέτο βρήκε σε ετοιμότητα τον Καρακούτση. Τρία λεπτά αργότερα, η υπεροχή του τριφυλλιού καρποφόρησε, με τον Λέτο να στρώνει στον Κλέιτον και εκείνος από το ύψος της μεγάλης περιοχής να... κεραυνοβολεί τον τερματοφύλακα του Πιερικού, που προσπάθησε να αποτρέψει το... κακό, αλλά εις μάτην, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).
Αντί για 2-0, έγινε το 1-1

Η ομάδα της Κατερίνης έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στο 29ο λεπτό, όταν από αδράνεια του Δάρλα, ο Μακρής βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο Γκαλίνοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα (31'), ο Σαριέγκι έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει τη νίκη για τους πράσινους, αλλά η κεφαλιά του από φάουλ του Λέτο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Παναθηναϊκός κατέβασε ρυθμούς και ο Πιερικός το εκμεταλλεύτηκε ισοφαρίζοντας το παιχνίδι προτού βγει το ημίχρονο. Στο 40', λοιπόν, ο Πέντα εκτέλεσε φάουλ, ο Κοντέων νίκησε στον αέρα τον Τζόλη και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γκαλίνοβιτς.
Εβαλε Σισέ, Νίνη, δοκάρι ο Παστός
Ο Νιόπλιας αντικρίζοντας την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης. Εξω οι Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, μέσα οι Νίνης και Σισέ. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» έδειξαν κοιμισμένοι και ο Πιερικός λίγο έλειψε να επαναφέρει τα περυσινά φαντάσματα του Πανσερραϊκού στο ίδιο γήπεδο και για τον ίδιο θεσμό, όταν στο 52' ο Παστός με φάουλ έστειλε την μπάλα -με την παρέμβαση και του Γκαλίνοβιτς- στο οριζόντιο δοκάρι!

Ασφυκτική πίεση και... λύτρωση
Αυτή η φάση φαίνεται να αφύπνησε τους πράσινους που και με την είσοδο του Καραγκούνη στο 60', αντί του Τζιόλη, που αποδοκιμάστηκε ξανά από τον κόσμο, έκλεισαν στα καρέ του τους φιλοξενούμενους, όμως δεν μπορούσαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ.

Ο Σισέ με κεφαλιά (56'), πλασέ (70'), γυριστό (77') και κεφαλιά (78') δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ούτε ο Καραγκούνης με φάουλ στο 82', ούτε ο Νίνης με σέντρα σουτ στο 87' και το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία λεπτά, όπου ο Σίλβα Κλέιτον στις καθυστερήσεις με γυριστό σουτ από σέντρα του Βύντρα νίκησε τον Καρακούτση και έκανε το 2-1 χαρίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στους πράσινους στα προημιτελικά του θεσμού.



Το φιλμ του αγώνα...

9' Σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως έφυγε πολλά μέτρα άουτ...

18' ΓΚΟΛ 1-0: Σουτ - κεραυνός του Κλέιτον από το ημικύκλιο της περιοχής του Πιερικού και η μπάλα στα δίχτυα του Καρακούτση.

29' Η άμυνα του Παναθηναϊκού «κοιμήθηκε», ο Γκουγκουλιάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκαλίνοβιτς, πλάσαρε, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟ έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ.

31' ΔΟΚΑΡΙ: Εκτέλεση φάουλ από τον άξονα, ο Σαριέγκι πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

40' ΓΚΟΛ 1-1: Εκτέλεση φάουλ από τα 40 μέτρα και κοντά στο πλάγιο δεξιά, όπως επιτίθεται ο Πιερικός, ο Κοντέων πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και ο Γκαλίνοβιτς που είχε βγει έξω από τα καρέ του έχασε τη μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του.

53' ΔΟΚΑΡΙ: Εκτέλεση φάουλ του Παστού από τα 40 μέτρα, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

63' Φάουλ του Νίνη από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καρακούτση, ο οποίος έδιωξε δύσκολα προ του Σισέ που για λίγο δεν βρήκε τη μπάλα.

71' Ο Σισέ στην κόντρα πλάσαρε τον Καρακούτση, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί την τελευταία στιγμή.

77' Ο Σισέ έκανε το γυριστό σουτ από δεξιά, ο Καρακούτσης έδιωξε σε κόρνερ και στην εκτέλεση από δεξιά, ο πορτιέρο του Πιερικού έκανε λάθος έξοδο, αλλά ο Γάλλος φορ του ΠΑΟ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στην άδεια εστία.

86' Καλή σέντρα - σουτ του Νίνη από δεξιά, ο Καρακούτσης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

93' ΓΚΟΛ 2-1: Σέντρα του Βύντρα από δεξιά, ο Κλέιτον μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής σούταρε και έκανε το 2-1.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Κίτρινες: Δάρλας - Χατζηζήσης, Μαρτίνες



Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (46' Σισέ), Μπιάρσμιρ, Δάρλας, Βύντρα, Πετρόπουλος (46' Νίνης), Κατσουράνης, Τζιόλης (60' Καραγκούνης), Κλέιτον.



Πιερικός (Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης (65' Κωνσταντινίδης), Παστός, Γκουγκουλιάς (85' Ολντίν), Κοντεών, Μαρτίνες, Γιαζιτζόγλου, Τασίδης, Πέντα (79' Τσιτακλίδης), Μακρής, Φρέντερικς.


http://www.in.gr/