Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου




Αντιμετώπιση των επιπτώσεων για την Πιερία από το κλείσιμο των Τεμπών



Επιστολή του Βουλευτή Πιερίας στα Υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Οικονομικών και στο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για την άμεση λήψη μέτρων και την εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης επιχειρήσεων και επαγγελματιών της Πιερίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην τοπική οικονομία από το κλείσιμο των Τεμπών.



Με επιστολή του προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέδρο, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου ζητά την λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε από το κλείσιμο των Τεμπών.

Όπως τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου είναι επιτακτική η ανάγκη να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα και προγράμματα ενίσχυσης για την Πιερία έτσι ώστε να αποτραπούν περιπτώσεις χρεοκοπίας, οριστικού κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων και οικονομικού μαρασμού της περιοχής.

Τα μέτρα που προτείνει είναι:

1. Το πάγωμα και η ευνοϊκή ρύθμιση για την απόδοση του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών προς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κι αλλά ασφαλιστικά ταμεία.

2. Η εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού όλων των κατηγοριών, από φέτος και για την επόμενη διετία, με προορισμό την Πιερία για την αναθέρμανση της τουριστικής κίνησης.

3. Η εφαρμογή έκτακτων προγραμμάτων επιδότησης απασχόλησης ανέργων για να αντιμετωπίσθουν τα προβλήματα της αλματώδους αύξησης της ανεργίας στο Νομό

4. Η επίσπευση της διαδικασίας ρύθμισης των χρεών των επιχειρήσεων με βάση τον πρόσφάτως ψηφισθέντα νόμο.