Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σκληρή γλώσσα …πριν τη συνάντηση με τον υπουργό

Σε επιστολή της, που απευθύνει προς τον υπουργό και τον υφυπουργό Υποδομών και φέρει ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου (μια μέρα πριν τη συνάντηση με τον κ. Ρέππα), η Επιτροπή χρησιμοποιεί σκληρή και δηκτική γλώσσα, πριν, καταλήγοντας, εκφράσει τη βεβαιότητά της για τις θετικές ενέργειες του υπουργού.
«Το δρόμο αυτό», τονίζει, «τον έκαναν οι γονείς μας και οι μέχρι τώρα χειρισμοί των κυβερνώντων, μας έκαναν να τον χρωστάμε στην Αιγαίον. Σταματήστε αυτό το κακό και αποδώστε κοινωνική δικαιοσύνη. Κηρύξτε έκπτωτη την εταιρία που ήρθε για να στραγγίξει τον κόσμο επενδύοντας χωρίς άδειες, νύχτα και χωρίς να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία μάλιστα η Εγνατία ΑΕ της τα επεσήμανε γραπτώς. Σας εκθέτει.
Γιατί σε μια τέτοια ‘έκτακτη ανάγκη’ δεν μπήκε το κράτος να ανοίξει τα Τέμπη και να δώσει στη συνέχεια το λογαριασμό στην εταιρία; Η εταιρία χρονοτριβούσε εις βάρος μας, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Μήπως η σύμβαση περιορίζει την εθνική μας κυριαρχία στον τόπο μας; Έχετε ιστορική ευθύνη να διορθώσετε τα κακώς κείμενα τώρα που τα προβλήματα ανεδείχθησαν. Ο λαός γι’ αυτό σας έκανε ισχυρή κυβέρνηση, για να τολμάτε και να διορθώνετε. Αν δεν τα διορθώσετε εσείς τώρα που τα έχετε μπροστά σας ποιος θα τα διορθώσει; Θα μας αφήσετε βορά σ’ αυτούς τους κερδοσκόπους;».
«Καταλάβατε τις θέσεις που έχετε», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο, «γιατί ο λαός πείστηκε ότι έχετε κοινωνική ευαισθησία. Τώρα, που ο λαός της Πιερίας δοκιμάζεται, περιμένει και να το δει. Ήδη πήρε το πρώτο δείγμα από το κλείσιμο των διοδίων στο Αιγίνιο. Ακυρώστε οριστικά τα διόδια στο Αιγίνιο και αφήστε την Πιερία να αναπτυχθεί ισότιμα με τους άλλους. Είμαστε βέβαιοι για τις θετικές σας ενέργειες».
Μια μέρα μετά τη σύνταξη του παραπάνω κειμένου, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα άκουσαν δια στόματος υπουργού τα «κακά μαντάτα», χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες, να αναπτύξουν και προφορικά τα παραπάνω δηκτικά επιχειρήματα. Προφανώς πείστηκαν
ότι η κυβέρνηση είναι ανίσχυρη απέναντι στη σύμβαση παραχώρησης και εξ αυτού θα πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο.

PIERIA-GR ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ "ΚΟΝΟΜΑΝΕ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ;;; ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ... ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ... ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΩΠΩ ΠΩ ΠΩ ΤΟΥΣ!!!