Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΑΝ ..ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΝ!!!

Εικόνες χάους στο ουκρανικό Κοινοβούλιο

ΑΘΗΝΑ 27/04/2010


Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν εντός του Κοινοβουλίου στην Ουκρανία, όταν η αίθουσα της Ολομέλειας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με διαδηλωτές να εισέρχονται βίαια και να εκτοξεύουν καπνογόνα, αυγά και άλλα αντικείμενα στους βουλευτές.

Ο λόγος; Η διαφωνία με την επικύρωση της συμφωνίας για την παρουσία του ρωσικού στόλου στη βάση της Σεβαστούπολης στη Μαύρη θάλασσα.

Ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε αυγά εναντίον του προέδρου του Κοινοβουλίου Βολόντιμιρ Λίτβιν, ο οποίος αμύνθηκε με... ομπρέλα.

Με την είσοδο τους άναψαν καπνογόνα, με αποτέλεσμα η αίθουσα να γεμίσει από μία ομίχλη καπνού.

Σημειώνεται ότι παρά την εξαιρετικά έντονη αυτή κίνηση διαμαρτυρίας, το Σώμα της Βουλής επικύρωσε τη συμφωνία με 236 ψήφους, 10 περισσότερους από τους αναγκαίους.

Διαδηλωτές που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο. Θεωρούν τη συμφωνία προδοσία των συμφερόντων της χώρας και ζητούν την απομάκρυνσή το 2017, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Υπογραμμίζεται ότι η Ρωσία είχε εξασφαλίσει την παρουσία του στόλου της στη βάση της Μαύρης Θάλασσας μέχρι το 2017, ωστόσο υπογράφηκε συμφωνία ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών για παράταση της παρουσίας μέχρι το 2042 με αντάλλαγμα έκπτωση κατά 30% στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Στο Κίεβο βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς.

Russia Today