Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Χίλιες και μια παραβάσεις για τον ΧΥΤΑ Κατερίνης!

E-mail Εκτύπωση PDF
Με μια προσωρινή άδεια του 2004 από τη Νομαρχία Πιερίας, εξάμηνης ισχύος, ο ΧΥΤΑ Κατερίνης διοχετεύει μέχρι σήμερα ακατάλληλα στραγγίσματα στο ρέμα «Μπουφόλακας». Η υπόθεση διερευνάται από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, μετά από καταγγελία Ομάδας Πρωτοβουλίας πολιτών.
epta_exofΛάστιχο τα περιθώρια ανοχής που επιδεικνύει, εδώ και έξι χρόνια το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας απέναντι στην προβληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ του δήμου Κατερίνης. Πράγμα που ομολογεί, με τον πλέον επίσημο τρόπο, σε έγγραφό του προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Δυο τουλάχιστον ληγμένες άδειες του ΧΥΤΑ Κατερίνης παρουσιάζει η Υπηρεσία της Νομαρχίας στο έγγραφό της (με ημερομηνία 3 Ιουνίου του 2010) προς τους Επιθεωρητές.
Η πρώτη αφορά την αδειοδότηση (με απόφαση Νομάρχη) διάθεσης απορριμμάτων και λειτουργίας του που δόθηκε τον Απρίλη του 2004 και έληξε στις 15 Οκτωβρίου του 2009. Η εκπρόθεσμη αίτηση της ΔΕΥΑΚ για ανανέωση της συγκεκριμένης άδειας φέρει ημερομηνία 19 Απριλίου του 2010 και εκκρεμεί ακόμη.
Βέβαια το παραπάνω κενό διάστημα, από τη λήξη της άδειας, μέχρι την αίτηση ανανέωσής της, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, καθώς την περίοδο εκείνη εκτελούνταν οι εργασίες ολοκλήρωσης της επέκτασης του ΧΥΤΑ και εργασίες επισκευής και συντήρησης της μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων.

PIERIA-GR ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ - ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.........       ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ .. ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ