Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ "ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ"

Μέχρι τις Βρυξέλλες (ή μάλλον για να κυριολεχτούμε μέχρι το Στρασβούργο) φτάσαμε για να μάθουμε για τη σύνθεση της ΤΕΔΚ Πιερίας, η οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αφορμή στάθηκε, η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ευρωβουλευτή κ. Παπαστάμκου (ο οποίος προσκάλεσε τα μέλη της ΤΕΔΚ στις Βρυξέλλες), του σχετικού δελτίου τύπου όπου αναφέρονται ως δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης, άτομα τα οποία μπορεί να έχουν σχέση με το δήμο (συγκεκριμένα συνεργάτες του δημάρχου Κατερίνης), αλλά ουδεμία άλλη σχέση έχουν με το Δημοτικό Συμβούλιο και πολύ περισσότερο με το συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων του Νομού, την ΤΕΔΚ. (η σχετική ανάρτηση διορθώθηκε λίγο μετά και αφού προηγήθηκε επικοινωνία της εφημερίδας με τον Ευρωβουλευτή)
p.ant
Η έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν πρόσεξα τις φωτογραφίες (επίσης αναρτημένες στη σελίδα του κ. Παπαστάμκου), οπού η πλειοψηφία των μελών της Πιερικής Αντιπροσωπείας δεν είχε κατέχει κανέναν θεσμικό ρόλο. Παρόλα αυτά σχετικοί και άσχετοι, ποζάρισαν στο φακό με την Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, αλλά και με άλλους παράγοντες του Ευρωκοινοβουλίου.
Την αποστολή συνόδευαν (ορθώς και έτσι πρέπει) και δύο καλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι εκ των οποίων μόνο ο ένας ήταν εκπρόσωπος τοπικού μέσου ενημέρωσης όπως μάθαμε εκ των υστέρων.
Τις εύλογες απορίες μας, τις μετέφερα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον Ευρωβουλευτή κ. Παπαστάμκο, χωρίς να τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες να λάβω μια απάντηση.
Παρόλα αυτά, ο κ. Παπαστάμκος με εξέπληξε ευχάριστα, αφού λίγη ώρα μετά επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικώς και μου έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις, όσον αφορά από ποιον έγινε η σύνθεση της Πιερικής Αντιπροσωπείας. «Εγώ έστειλα μια πρόσκληση δια μέσου του προέδρου της ΤΕΔΚ» είπε ο κ. Ευρωβουλευτής, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή προοριζόταν πρωτίστως σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού μας.
Δεν τρέφω αυταπάτες, ότι μπορεί να υπάρξει απάντηση από πλευράς ΤΕΔΚ για το πώς συγκροτήθηκε η αντιπροσωπεία, ούτε βέβαια περιμένω να δοθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στο ταξίδι και στις συναντήσεις.
Απλά η διαφορά στην αντιμετώπιση τέτοιων «περιπτώσεων» ανάμεσα σε έναν Ευρωβουλευτή και σε μια συντριπτική πλειοψηφία τοπικών αρχόντων, είναι όχι μόνο χαοτική, αλλά κυρίως ποιοτική.  Όσο για τα έξοδα του ταξιδιού (το οποίο δεν ήταν αναψυχής) τα επιβαρύνθηκε ο κ. Παπαστάμκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει με τους συναδέλφους του, να υπάρξει όσο δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το έργο που συντελείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από αυτήν.

*** ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ, ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΧΡΟΥΣΑΛΑ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ..."ΑΒΕΡΩΦ"...