Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Τελεσίγραφο από Ξενογιαννακοπούλου




"Το πάρτι τελείωσε και στο χώρο της υγείας", διαμήνυσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία μιλώντας σε ημερίδα έκανε λόγο για εκβιαστική στάση των προμηθευτών που έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων λόγω της έλλειψης υλικών.



Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, επεσήμανε ότι ενώ η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι εννοεί αυτά που λέει, δηλαδή ότι θα γίνει διακανονισμός και ρύθμιση των χρεών προς τους προμηθευτές, βλέπει να εκτυλίσσεται διπλός εκβιασμός. Όπως εξήγησε, "μερίδα προμηθευτών δεν αποδέχονται τους όρους του διακανονισμού και άλλοι δεν θέλουν να ισχύσουν οι νέοι κανόνες που επιβάλουμε για να υπάρξει επιτέλους τάξη, εποπτεία και χαμηλότερες τιμές στην προμήθεια των αναλώσιμων ειδών".



Η υπουργός Υγείας κάλεσε τους προμηθευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσει στη ρύθμιση των χρεών, τονίζοντας ότι όταν εκβιάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αυτό είναι εις βάρος και του ελληνικού λαού. Όπως εκτίμησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν μεγάλες υπερτιμολογήσεις, κάτι που οδήγησε σε υπέρογκα κέρδη τους προμηθευτές σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΣΥ.