Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ

Γράφει ο Γ. Ράπτης




Περίσσεψε επικίνδυνα η υποκρισία και ο Φαρισαϊσμός στις μέρες μας, παγκόσμια, πανελλαδικά και εντόπια.



Ο κόσμος χάνεται, ο κόσμος τους "κράζει", διεθνής κατακραυγή για τους κομάντο σε διεθνή ύδατα, δημοσιεύματα περί ανόμων διαμερισμάτων, περί πώλησης λιμνών, περί ολυμπιακών ακινήτων ξεπουλημένων σε παπάδες- επιχειρηματίες, περί μοναστηρίων -φρουρίων "εις Εμμαούς", εξεταστικής στη Βουλή, άγγιγμα Πρωθυπουργών, έκδοση παραπεμπτικών βουλευμάτων, για "κακουργήματα" και "απιστία περί το δημόσιο χρήμα" κι εκείνοι "αγρόν αγοράζουν", υπεραμύνονται της αθωότητας τους, κατεβάζουν "κομάντος" στη Μεσόγειο, δίνουν διευκρινήσεις για off shore, δηλώνουν κάθοδο στις εκλογές, διεκδικούν την ψήφο του λάού "υπόδικοι όντες" τουτέστιν όλα δείχνουν ότι σε παγκόσμιο, πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο μας εμπαίζουν χοντρά, μας δουλεύουν κατά το κοινώς λεγόμενο, μας θεωρούν αθύρματα στις επιδιώξεις τους, εκμαυλίζουν συνειδήσεις, επιχειρούν να παρασύρουν στα παιχνίδια τους και άλλους αφελείς, δοκιμάζουν τις αντοχές των εντίμων, καλοπερνούν...



Μπρος σε μια τέτοια κατάσταση, ο κόσμος μοιάζει να πάσχει, τουλάχιστον κατά την κρίση τους, κρατών και ατόμων, από ομαδική παράκρουση. Μοιάζουν επίσης οι καταχραστές να καραδοκούν μήπως κάποιοι δημόσια, πάνω στην αγανάκτηση τους, εκτραπούν σε καμία συγκεκριμένη ύβρη, και στοιχειοθετηθεί εναντίον τους αδίκημα δια του τύπου. Για να πάρουν τα γνώριμα εκδικητικά όπλα, της επίθεσης τα κράτη, και της βιομηχανίας των μηνύσεων και των αγωγών οι ιδιώτες, για να τρομοκρατήσουν όσους δεν ανέχονται την υποκρισία και το φαρισαϊσμό τους...



Όμως, οι λαοί γενικά, και οι συμπολίτες συγκεκριμένα, έχουν ξυπνήσει και πάσχουν από χαρμολύπη. Χαρά δικαιολογημένη, γιατί επιτέλους αποκαλύπτονται τα αίσχη και οι ντροπές και οι ρεμούλες και οι κακουργηματικές τους πράξεις, και λύπη γιατί οι λαοί οφείλουν να ενισχύσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και ως ιδιώτες γιατί βλέπουν να μειώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί τους, αφού τα κράτη δανείζονται με υψηλό επιτόκιο για να διαχειριστούν τα χρέη που δημιουργούν τα λαμόγια, που δεν έχουν ορρωδήσει μπροστά σε οποιαδήποτε παρανομία.



Ήταν η ατιμωρησία της τελευταίας τριανταπενταετίας που εξέθρεψε τη βουλιμία των πάσης φύσεως καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Ήταν οι εξουσιαστές, σε παγκόσμιο, πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο "λύκοι που φύλαγαν τα πρόβατα".



Όμως η αλήθεια είναι χρυσός και πάντα τελικά λάμπει. Δεν είναι δυνατόν οι ανήθικοι να διδάσκουν ηθική, τα λαμόγια να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ως θύματα συκοφαντίας, οι υποκριτές και φαρισαίοι να διεκδικούν δικαίωση.



Η λύση πάντα είναι μία, και ακούγεται ως ρεφρέν σε κάθε λαϊκή έκφραση: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Όλοι σας, μεγάλοι και μικροί, άρχοντες και αρχόμενοι, εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι, λαϊκοί και κληρικοί, βρωμιάρηδες. Εσείς οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Εσείς ευθύνεστε, που θα χάσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα σπίτια μας. Γιατί τα πήραμε με δάνεια. Και τώρα , με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων μας, δεν έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις. Γιατί ούτως ή άλλως το φαγητό το περιορίσαμε... Απλά λέμε στους φίλους και γνωστούς ότι κάνουμε δίαιτα.