Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: Στις διεκδικήσεις όλοι μαζί

Στις διεκδικήσεις όλοι μαζί
* Το λέω σαν παράπονο και με όλη την εκτίμηση που έχω για τους συναδέλφους βουλευτές, στις διεκδικήσεις δεν πηγαίνουμε όλοι μαζί.
* Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την τοπική αγορά, να μη χαθεί το Κ.Α.Τ. στο Αιγίνιο, να μην κλείσει το χιονοδρομικό
Σε έκκληση προς τους συναδέλφους του βουλευτές της Πιερίας για διεκδικήσεις με τη συμμετοχή όλων και όχι για μεμονωμένες ενέργειες, προχώρησε ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος σε εκδήλωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκοδήμος στην τοποθέτησή του εξέφρασε παράπονα ότι για ορισμένα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Πιερία συνολικά ή κάποιες ομάδες ανθρώπων της Πιερίας, οι διεκδικήσεις που γίνονται δεν έχουν ενωτικό χαρακτήρα, ώστε να είναι και αποτελεσματικές.
«Και πρέπει ειλικρινά -το λέω και σαν παράπονο και με όλη την εκτίμηση που έχω για όλους τους συναδέλφους βουλευτές- δεν πηγαίνουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα στην τοπική αγορά

Ιδιαίτερα δε για τα θέματα που έχουν σχέση με την τοπική αγορά και ανάπτυξη του νομού, ο κ. Κουκοδήμος πρότεινε να γίνουν άμεσα κάποιες κινήσεις με τη συμμετοχή και εκπροσώπων αρμοδίων φορέων. «Να πάρουμε και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, να πάρουμε και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου κλπ και να πάμε στον υπουργό οικονομικών και να διεκδικήσουμε εκείνα που μας αφορούν, γιατί υπάρχουν λόγοι συγκεκριμένοι», ανέφερε.
Και στη συνέχεια προχώρησε σε μια προειδοποίηση: «Εγώ δεν περιμένω ούτε το ΕΣΠΑ, ούτε πώς θα το προχωρήσουν, ούτε τι θα γίνει μετά από τρία χρόνια, ούτε αν θα μπουν σε επιδότηση, ούτε τίποτα. Πρέπει επειγόντως να πάμε κάτω στην Αθήνα, γιατί περί το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα, θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις.
Αν δεν πάμε οι τέσσερις βουλευτές όλοι μαζί (μαζί και με τους αρμόδιους φορείς) να διεκδικήσουμε για την Πιερία, επειδή υπάρχει λόγος να διεκδικήσουμε για την Πιερία, από το υπουργείο οικονομικών, από το υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης κλπ στο να ληφθούν νομοθετικά μέτρα, ειδικά για την Πιερία, δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα, τα μαγαζιά θα κλείσουνε, θα πάμε από το κακό στο χειρότερο. Και γι αυτό την ευθύνη, βεβαίως, την έχουμε όλοι», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του για τα προβλήματα στην τοπική αγορά.

Για το Κ.Α.Τ. Αιγινίου

Μιλώντας και για άλλα προβλήματα που υπάρχουν στην Πιερία, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στον κίνδυνο απώλειας του Κ.Α.Τ. Αιγινίου, λέγοντας: «Υπάρχει πρόβλημα με το κέντρο αποκατάστασης τραυματιών (Κ.Α.Τ.) στο Αιγίνιο. Υπάρχουν δυο πόλοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Οι μεν λένε να γίνουν τα ΣΔΙΤ, οι άλλοι λένε να μη γίνουν.
Πρέπει να γίνει το Κ.Α.Τ. στο Αιγίνιο. Δίνει θέσεις εργασίας, δίνει δουλειές, πρέπει να παλέψουμε και γι αυτό, πρέπει να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, πρέπει να το διεκδικήσουμε, να το ξαναπάρουμε πίσω. Το είχαμε φέρει εδώ στην Πιερία εμείς στη Νέα Δημοκρατία, το είχε φέρει ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, τώρα πάει να καταργηθεί».
Ακόμη, επέμεινε ότι πρέπει να γίνει και το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο. «Όλα αυτά τα έργα που τα παίρνουν από την Πιερία, πρέπει να τα διεκδικήσουμε ξανά εμείς οι βουλευτές και να τα κάνουμε», σημείωσε.

Λήψη πρωτοβουλιών για τον τουρισμό

Επίσης, έκανε αναφορές και σε προβλήματα που προκύπτουν στο θερινό και στο χειμερινό τουρισμό: «Πρέπει εμείς οι τέσσερις βουλευτές του νομού να πάρουμε την πρωτοβουλία, γιατί υπάρχει λόγος, γιατί υπήρχαν τα Τέμπη, γιατί έχουμε θέμα με τη βίζα πάλι στην Πιερία.
Πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία, γιατί έχουμε τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια και δεν έχουμε επισκέπτες, δεν έχουμε τουρισμό. Γιατί κλείνει το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου και τον ερχόμενο χειμώνα θα έχουμε και πάλι πρόβλημα. Έστω αυτοί οι χίλιοι, οι δυο χιλιάδες επισκέπτες που έρχονταν κάθε χειμώνα εξαιτίας του χιονοδρομικού, φέτος δεν θα έρθουν στην Πιερία».

Για Καραμανλή - Παπανδρέου

Τέλος, στην τοποθέτησή του ο κ. Κουκοδήμος έδωσε και μια απάντηση εμπόρου, που προηγουμένως είχε επικρίνει πολιτικά πρόσωπα ότι δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους: «Άκουσα κάτι προηγουμένως ότι δεν εργάζονται οι πολιτικοί, ότι κυβερνούν τη χώρα άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Απαντώ, δεν είναι αλήθεια αυτό», ανέφερε.
Και δικαιολόγησε την άποψή του λέγοντας: «Δεν μπορεί κανείς να πει για τον Καραμανλή ότι δεν δούλεψε για την Ελλάδα, όταν κυβέρνησε μια χώρα επί πεντέμισι χρόνια. Δεν μπορεί κανείς να πει για τον Παπανδρέου σήμερα ότι δεν δουλεύει γι αυτή τη χώρα. Είναι μεγάλη η ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας».
Και κλείνοντας την τοποθέτησή του μίλησε για τα λάθη που έγιναν και ότι είναι μια ευκαιρία, ιδιαίτερα για τους νέους πολιτικούς, να τα διορθώσουν: «Λάθη κάνουμε, λάθη κάναμε και φάνηκε ότι κάναμε λάθη, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ήρθε ο καιρός όμως εμείς ως νέοι πολιτικοί, αυτά να τα διορθώσουμε, αυτά να τα αλλάξουμε…
Βεβαίως, η ευθύνη που θα πέσει πάνω μας θα είναι τεράστια αλλά και η φθορά που θα έχουμε επίσης είναι τεράστια. Αλλά πρέπει να το παλέψουμε όλοι μαζί».