Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Μήνυμα Νομάρχη Πιερίας





για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος





Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος είναι μία ημέρα ευαισθητοποίησης και προβληματισμού. Όπως άλλωστε θα πρέπει να είναι κάθε ημέρα της ζωής μας, καθώς η αγάπη και ο σεβασμός για τον φυσικό πλούτο που μας περιβάλλει δεν είναι εθιμοτυπική γιορτή αλλά καθημερινή πράξη.

Στη σύγχρονη εποχή που η μία οικολογική καταστροφή διαδέχεται την άλλη, ανατρέποντας την ισορροπία του παγκόσμιου οικοσυστήματος και απειλώντας τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας, ο εφησυχασμός δεν είναι απλά αδιαφορία αλλά έγκλημα. Όλοι μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας συνδέεται με τη διατήρηση και προστασία της Φύσης. Η θωράκιση του φυσικού πλούτου είναι ατομική, εθνική και παγκόσμια υπόθεση και μας αφορά όλους.

Ο κάθε πολίτης αλλά και ο κάθε συλλογικός και πολιτικός φορέας θα πρέπει να αναλογιστεί τη δική του ευθύνη και το βαθμό της επίδρασής του στο περιβάλλον. Ο καθένας με την καθημερινή του δράση αλλά και εμείς, ως εκπρόσωποι των φορέων πολιτικής δράσης, οφείλουμε να υιοθετούμε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης που σέβονται και αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο. Η προστασία των ορεινών όγκων και δασών, των ακτών και των παράκτιων τουριστικών περιοχών μας, η εφαρμογή καθαρών τεχνολογιών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, η καθημερινή συνήθεια της ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας, η περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία, είναι μόνο μερικοί δρόμοι.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει, συνεργαζόμενη με περιβαλλοντικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία για την προστασία και την ανάδειξη της μοναδικής φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας. Επενδύοντας σε ένα όμορφο, καθαρό, θωρακισμένο Περιβάλλον, επενδύουμε στο Μέλλον, επενδύουμε σε μία καλύτερη ζωή για εμάς και τις επόμενες γενιές.





Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ