Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Απάντηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ερώτηση του Κώστα Κουκοδήμου




Θέμα: Ασφάλιση στον ΟΑΕΕ σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια


Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή κ. Κ. Κουκοδήμο, σχετικά με την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που ασκούν δραστηριότητα σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Όπως γνωρίζετε, με διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις», ρυθμίστηκε για όλη την επικράτεια, το θέμα της ασφάλισης των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται σε πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ή κάτω των 1.000 κατοίκων στους έξι νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Αχαΐας, Κορινθίας, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, καθώς και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.
Κατά την κατάρτιση της διάταξης από το Υπουργείο μας, για το μείζον αυτό ασφαλιστικό ζήτημα, οι Υπηρεσίες του έλαβαν υπόψη τόσο τις σχετικές ειδήσεις των ασφαλιστικών φορέων όσο και τις προτάσεις των επαγγελματικών φορέων των ασφαλισμένων.
Ύστερα από τα παραπάνω, μετά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, η οποία αναμένεται θα δοθούν οδηγίες για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης τόσο από το υπουργείο μας όσο και από τους αρμόδιους ασφαλιστικούς οργανισμούς (Ο.Α.Ε.Ε. και Ο.Γ.Α.) προς τις Περιφερειακές τους Υπηρεσίες.


Ο Υφυπουργός
Γεώργιος Κουτρουμάνης