Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Από το δήμαρχο Κατερίνης χθες στα εγκαίνια της 26ης εμποροπανήγυρης

Μηνύματα αισιοδοξίας




* «Να έχουμε αισιοδοξία, να χαμογελάμε, να παλεύουμε, γιατί μπορούμε να τα καταφέρουμε ως Πιεριείς και ως Έλληνες», είπε ο κ. Χιονίδης.
* Απηύθυνε κάλεσμα και για τη 2η «εμποροβιοτεχνική έκθεση Πιερίας 2010», που θα γίνει από τις 24 - 29 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο

Με μηνύματα αισιοδοξίας άνοιξε τις πύλες της 26ης εμποροπανήγυρης Κατερίνης ο δήμαρχος της πόλης, Σάββας Χιονίδης, μιλώντας χθες στα εγκαίνια του θεσμού παρουσία των βουλευτών Μ. Μίχου και Κ. Κουκοδήμου, των νομαρχών Θεσσαλονίκης και Πιερίας, των δημάρχων Δίου και Πιερίων, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων και πολιτών της πόλης και του νομού.


Ο κ. Χιονίδης
«Εύχομαι σ’ όλους να έχουμε υγεία, να έχουμε αισιοδοξία, να χαμογελάμε, να παλεύουμε, γιατί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί, πρώτα σε τοπικό επίπεδο και μετά ως Έλληνες.
Εύχομαι και πάλι σε όλους να υπάρχει υγεία, επιτυχίες σ’ ό,τι θέλουμε, σ’ αυτό που προσδοκούμε και στοχεύουμε, όλα για το καλό της πατρίδας μας, για το καλό του τόπου μας, για το καλό της Κατερίνης μας, που μέρα με την ημέρα τη βλέπουμε να αλλάζει πρόσωπο», ανέφερε ο κ. δήμαρχος.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Χιονίδης έκανε λόγο για παραδοσιακά στοιχεία της εμποροπανήγυρης Κατερίνης αλλά και για λαϊκή συναναστροφή στο συγκεκριμένο χώρο και τόνισε: «Θέλουμε αυτή τη συναναστροφή τη λαϊκή, την ατόφια, την παραδοσιακή, αυτή που μας μάθανε οι μανάδες μας και οι πατεράδες μας, αυτή που ζούμε καθημερινά, αυτή που κάνουμε καθημερινή εφαρμογή και στις συναλλαγές μας και στο δήμο της Κατερίνης», υποστήριξε.


Επιχειρηματικότητα κόντρα στην κρίση


Και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη 2η «εμποροβιοτεχνική έκθεση Πιερίας 2010», που θα γίνει από τις 24 - 29 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο με σκοπό τη στήριξη και προβολή της τοπικής επιχειρηματικότητας «κόντρα σ’ αυτή την κατάσταση την οικονομική, κόντρα σε όλες αυτές τις στεναχώριες που κυρίως έρχονται από το εξωτερικό και όχι από την Ελλάδα μας αλλά τις υποφέρουμε όλες», είπε χαρακτηριστικά και αι συμπλήρωσε: «Εμείς παλεύουμε, δίνουμε τη μάχη μας ο καθένας, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε».
Αμέσως μετά μίλησε για τη μεταφορά του κυνοκομείου στις εγκαταστάσεις του βιολογικού σταθμού της πόλης και έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στον ποταμό Πέλεκα ή «Λεύκος» όπως αλλιώς λέγεται. Και σημείωσε: «Το ιστορικό αυτό ποτάμι στο οποίο έγινε η ιστορικότερη μάχη, η μάχη της Πύδνας, να το δώσουμε στην πόλη όπως ακριβώς της αξίζει. Και σ’ αυτό το κομμάτι μπορούμε να δούμε την πρόοδο από πέρσι μέχρι φέτος, πώς ο ποταμός «Λεύκος» μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας. Αυτή η περιοχή είναι φιλοδοξία μας, ήταν στόχος, όλων των Κατερινιωτών ώστε να δώσουμε στο ποτάμι την αξία αυτή που είχε ιστορικά αλλά και οικολογικά».


ΤΟΠΙΚΗ