Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 26Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ

Πλήθος επισκεπτών στα εγκαίνια της μεγάλης λαϊκής γιορτής της πόλης



Τα εγκαίνια της 26ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης έγιναν την Κυριακή 29 Αυγούστου στην περιοχή της Ανδρομάχης από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και πλήθος επισκεπτών. Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

Την έναρξη της εμποροπανήγυρης κήρυξε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό τόνισε μεταξύ άλλων : «Ο θεσμός της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θεσμός που αντέχει στο χρόνο δεκαετίες ολόκληρες, είναι ένας σταθμός στην εμπορική δραστηριότητα της τοπικής αγοράς, μια διέξοδος από την καθημερινότητα των κατοίκων, μια ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής παράδοσης και φυσικά, ένα μεγάλο λαϊκό πανηγύρι με ευρύτερη απήχηση.



Η λαϊκή αυθεντική αυτή γιορτή, συνδυάζει την συνεργασία, την ανάπτυξη και τη δημιουργία, με την ιστορία του τόπου μας. Άλλωστε, παραδοσιακά στην εμποροπανήγυρη η έμπνευση, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ζωντάνια, το μεράκι και η αισιοδοξία των συμμετεχόντων πλημμυρίζει την τοπική κοινωνία και συνθέτει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ποικίλων ενεργειών ανάδειξης και ευρύτερης προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής.



Ανάλογες εικόνες σχεδόν αναλλοίωτες στο χρόνο, ζωντανεύουν και φέτος στο «πανηγύρι» δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν, να διασκεδάσουν, να απολαύσουν τις χαρές του πανηγυριού και να ζήσουν ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς… ».



ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ



Ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε και σε μία σειρά παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής με επίκεντρο τις εργασίες κατά μήκος του Πέλεκα: «Ο ποταμός Λεύκος μπαίνει ξανά στη ζωή των δημοτών, αναβαθμίζοντας συνολικά μια πολύπαθη περιοχή, δίνοντας ανάσα ζωής στους κατοίκους της και αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη».
Επιπλέον ο Δήμαρχος Κατερίνης έκανε λόγο για την επικείμενη μεταφορά του κυνοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις(στην περιοχή του βιολογικού σταθμού), ενώ αναφερόμενος στην 2η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, που θα γίνει το χρονικό διάστημα 24-29 Σεπτεμβρίου στον χώρο της εμποροπανήγυρης τόνισε: «παρά την συγκυρία και την οικονομική κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε, δίνουμε τη μάχη μας, στηρίζουμε και προβάλλουμε την τοπική επιχειρηματικότητα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την 26η Εμποροπανήγυρη - η οποία θα διαρκέσει έως τις 04 Σεπτεμβρίου - συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, ενώ λαμβάνουν μέρος 200 και πλέον εκθέτες με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα.



ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι παράλληλες εκδηλώσεις ξεκίνησαν - αμέσως μετά το πέρας των εγκαινίων - με την συναυλία λαϊκής μουσικής από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Τα παιδιά του Ωδείου παρουσίασαν ένα απάνθισμα δημοφιλών τραγουδιών από το ελληνικό ρεπερτόριο, ενώ το κοινό που κατέκλυσε τον χώρο της εκδήλωσης καταχειροκρότησε την ορχήστρα.



Τετάρτη 01/10

Ώρα 20:30 - Χοροί και τραγούδια από τους πολιτιστικούς συλλόγους:

1. Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αγίου Ιωάννη “TO ΑΡΓΟΣ”

2. Σύλλογος Θρακών Κατερίνης και Ν. Πιερίας

3. Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης “ΟΛΥΜΠΟΣ”