Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Συναντήσεις του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με τους δημάρχους Αν.Ολύμπου και Λιτοχώρου

Συναντήσεις εργασίας με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία των έργων, τα προβλήματα και τις προοπτικές που ανοίγονται στους υπό σύσταση δήμους με το σχέδιο «Καλλικράτης» πραγματοποίησε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος.



Συναντήθηκε με τους δημάρχους Αν.Ολύμπου Διον.Αρωνιάδη και Λιτοχώρου Αθ.Τσιφοδήμο που θα αποτελέσουν μαζί με το δήμο Δίου τον νέο δήμο Δίου-Ολύμπου.



ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝ.ΟΛΥΜΠΟΥ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αν.Ολύμπου αναφορικά με τις μειώσεις των ΚΑΠ αλλά και την κρίση στον τουρισμό που διαφάνηκε τη φετινή περίοδο αναφέρθηκε ο κ. Αρωνιάδης στη συζήτηση με τον κ. Κουκοδήμο, τονίζοντας τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η τοπική κοινωνία.

Σε ο,τι αφορά τα έργα του δήμου σημείωσε πως ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση των υποδομών και ενόψει ΕΣΠΑ καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια από τις υπηρεσίες του δήμου για ένταξη σε χρηματοδότηση.

Η νότια Πιερία, πράγματι, τόνισε ο κ. Κουκοδήμος, βρέθηκε αντιμέτωπη αυτή τη χρονιά με πολλές αντιξοότητες. Αρχικά το κλείσιμο των Τεμπών, μετά η κρίση στην οικονομία και κατ’ επέκταση στον τουρισμό. Είναι αδιαμφισβήτητο πως η πολιτεία όφειλε να σταθεί αρωγός, κάτι που προσπαθήσαμε ως Ν.Δ., ζητώντας επανειλημμένα να τεθεί θέμα αποζημιώσεων ή μέτρων στήριξης, αλλά μάταια. Η νέα εποχή που ξεκινά με τον Καλλικράτη θα βρει τους νέους δήμους με πολλά προβλήματα, κατέληξε.



ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συνάντηση του κ. Κουκοδήμου με τον δήμαρχο Λιτοχώρου κ.Αθαν.Τσιφοδήμο, όπου κυριάρχησαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής και της ανάδειξης των πολλών και σημαντικών πλεονεκτημάτων.

Ο κ. Τσιφοδήμος στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές που ανοίγονται με τη δημιουργία του νέου δήμου, που θα έχει έντονα χαρακτηριστικά, τουριστικά, αρχαιολογικά, πολιτιστικά, οικολογικά. Μπορεί να γίνει δήμος «πρότυπο», μπορεί να αναπτύξει ισόρροπα όλα τα πλεονεκτήματά του αν γίνει συστηματική δουλειά, προτάσεις, προγραμματισμός και ορθολογικός σχεδιασμός, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Κουκοδήμος έκανε λόγο για έναν δήμο που συγκεντρώνει το σύνολο των σημαντικότερων τομέων ανάπτυξης στην Πιερία. Ο Όλυμπος, το Δίον, οι ακτές του Ολύμπου συγκεντρώνονται σε έναν δήμο που έχει όλα τα εφόδια και τα κριτήρια να πετύχει, είπε χαρακτηριστικά. Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί μόνο υπόθεση των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στήριξης της πολιτείας. Οι νέοι δήμοι θα κληθούν να απαντήσουν στη νέα πρόκληση, όμως μέχρι στιγμής βρίσκονται στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης, με μειωμένους ΚΑΠ, ελλείψεις προσωπικού, περικοπές έργων όπως π.χ. τα έργα του Θησέα κ.α.

Θα βρεθούμε στο πλευρό των νέων δήμων στη νέα εποχή τους και ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε ο,τι περισσότερο για την ανάπτυξή τους, κατέληξε ο κ. Κουκοδήμος.

Οι συναντήσεις του βουλευτή Πιερίας με τις τελευταίες διοικήσεις των δήμων, στη σημερινή τους μορφή θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα.