Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Άρχισε η μετακόμιση……ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Στις 6 Σεπτεμβρίου η πλήρης λειτουργία του νέου νοσοκομείου –Ποιες κλινικές μεταφέρονται αυτό το Σαββατοκύριακο-Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των κλινικών του νοσοκομείου Κατερίνης στο χώρο του νέου νοσοκομείου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής του κ. Στέργιος Φαρμάκης, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της γενικής δοκιμής του νέου νοσοκομείου.



Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς
των κλινικών έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ»

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Διοικητής την Παρασκευή 27 Αυγούστου γίνεται η μεταφορά του παραρτήματος του Καλού Σαμαρείτη στο νέο νοσοκομείο, δηλαδή η ορθοπεδική, η μαιευτική-γυναικολογική, χειρουργεία, το τμήμα φυσιοθεραπείας. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η μεταφορά των ασθενών, είτε με λεωφορεία που διέθεσαν δωρεάν τα εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» για εκείνους τους ασθενείς που μπορούν να περπατήσουν, είτε με ασθενοφόρα του νοσοκομείου για τους κλινήρεις.

Την Παρασκευή το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά και πλέον η λειτουργία των παραπάνω κλινικών και τμημάτων θα γίνεται στο νέο νοσοκομείο.

Στις 29 Αυγούστου ημέρα Κυριακή, θα σφραγιστεί το κτίριο του παραρτήματος του νοσοκομείου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ-ΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Στις 3 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή θα γίνει η μεταφορά των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου που έως και εκείνη την ημέρα θα λειτουργούν στο παλιό νοσοκομείο.
Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει η μεταφορά όλων των ασθενών του νοσοκομείου στο νέο νοσοκομείο καθώς και όλων των κλινικών, παθολογική, καρδιολογική, ορθοπεδική.
Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί πλήρως το νέο νοσοκομείο Κατερίνης στο νέο κτίριο.

Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα προσέλευσης χορηγιών για την περαιτέρω ανάπτυξη του νοσοκομείου σε ο,τι αφορά τον εξοπλισμό. Επίσης θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έγκριση και δημιουργία νέων τμημάτων στο νοσοκομείο Κατερίνης που σήμερα δεν υπάρχουν.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Σε ο,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό ο κ. Φαρμάκης σημείωσε πως ήδη είναι σε εξέλιξη διαδικασία για πρόσληψη 10 γιατρών και 30 νέων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ για νοσηλευτικό προσωπικό. Παράλληλα η διοίκηση ζήτησε την έγκριση 67 θέσεων εποχικού προσωπικού με συμβάσεις 8 μηνών, σύμφωνα με ειδική διαδικασία που προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο.
Γνωστοποίησε πως θα υπάρξουν και διορθωτικές κινήσεις στον Οργανισμό του νοσοκομείου ο οποίος εγκρίθηκε το 2006 και προέβλεπε ειδικότητες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του νέου νοσοκομείου, αντιθέτως όπως είπε σε κάποιες περιπτώσεις ήταν «φωτογραφικές». Για το θέμα αυτό, όπως είπε, στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση.
Να αναφέρουμε πως σήμερα στο νοσοκομείο Κατερίνης υπηρετούν 55 γιατροί, 65 ειδικευόμενοι, ενώ ελλείψεις υπάρχουν για 45 θέσεις γιατρών, 130 νοσηλευτικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 30 όπως προαναφέρθηκε εγκρίθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία του ΑΣΕΠ, και 67 ζητήθηκαν μέσω της διαδικασίας εποχικού προσωπικού.
Ο κ. Φαρμάκης σε ο,τι αφορά τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου τόνισε πως θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει ανανέωση του κανονισμού λειτουργίας και μια από τις αλλαγές που θα επέλθουν είναι πως δεν θα επιτρέπονται συνοδοί ασθενών, πλην της παιδιατρικής ή των σοβαρών –ειδικών περιπτώσεων. Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό του νοσοκομείου θα φροντίζει τους κλινήρεις ασθενείς, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αποκλειστικής νοσοκόμας προαιρετικά.


ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Οι Υποδιοικητές της 3ης υγειονομικής περιφέρειας, Παναγιώτης Νάνος και Βασίλης Τσινασλανίδης που βρέθηκαν στη γενική δοκιμή εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και συνεχάρηκαν πρωτίστως το προσωπικό για τη συνέπεια που επέδειξαν σ’ολη αυτή τη διαδικασία, καθώς και τον διοικητή και το Δ.Σ. του νοσοκομείου.
Σημείωσαν πως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το ΕΣΥ έχει εξαιρεθεί των αυστηρών μέτρων ειδικά σε ο,τι αφορά τις προσλήψεις. Τόνισε πως η ορθολογική διαχείριση των πόρων που θα διατεθούν θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Εξέφρασαν τέλος την άποψη πως αν με την ίδια συνέπεια που επιδείχθηκε από το προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης, γινόταν όλη η διαχείριση του ΕΣΥ δεν θα είχε φτάσει στα σημεία της συκοφάντησης και της εγκατάλειψης τα προηγούμενα χρόνια.
Το ΕΣΥ είπαν, κοστίζει πολύ στον Έλληνα πολίτη και οφείλουμε να του δώσουμε αντίστοιχη φροντίδα.


ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκομένων παρουσία του προσωπικού και των προσκεκλημένων.

Πριν από την ξενάγηση ο διοικητής του νέου νοσοκομείου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους εργαζόμενους, παρουσία του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου, του δημάρχου Κατερίνης Σ.Χιονίδη, του δημάρχου Πύδνας Δημ. Βασιλειάδη, του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γ.Μαλτζάρη, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων.



Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ.Κουκοδήμος και ο κ. Χιονίδης



Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διοικητή και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τόνισε ότι σήμερα έγινε πραγματικότητα η λειτουργία του νέου νοσοκομείου το οποίο θα λειτουργήσει στις 6 Σεπτεμβρίου. «Σε αυτό βάλαμε όλοι το λιθαράκι μας και πολύ περισσότερο από όλους ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με ένα τεράστιο έργο στ το δήμο μας που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και στη επόμενη τετραετία».



Ο κ.Χιονίδης
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης συνεχάρη τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο για τις προσπάθειες που καταβάλλουν λέγοντας ότι τους αξίζουν καλύτερες συνθήκες. «Είναι σημαντικό για τους κατοίκους της Πιερίας αυτό που γίνεται σήμερα. Είναι επίσης σημαντικό να δούμε στην πράξη τη δοκιμή αυτή και είναι μια σημαντική στιγμή. Στη ζωή χρειαζόμαστε την ουσία και αυτό που γίνεται σήμερα είναι η ουσιαστική λειτουργία του νοσοκομείου μας".



Ρεπορτάζ:
Κατερίνα Τσαλού